in

Argentinac se oporavlja od nove operacije, Đoković: Vamos Delpo

Slatka-Tajna.Eu

Šampion US opena iz 2009. godine Huan Martin del Potro, čiju tenisku karijeru su obilježile brojne povrede, morao je da se podvrgne novoj operaciji koljena.

Nekadašnji broj tri svjetskog tenisa je na društvenim mrežama postavio fotografiju iz bolnice u Čikagu, gdje je izvršen zahvat. On je poručio da mu je želja da se oporavi do ljeta i Olimpijskog turnira u Tokiju i pokuša da osvoji novu medalju, pored bronze, koju je uzeo 2012. u Londonu. Po objavi fotografije, reagovale su brojne njegove kolege koje su mu uputile poruke ohrabrenja i podrške.

“Vamos Delpo! Budi jak, moj prijatelju. Vidimo se uskoro, želim ti brz oporavak”, poručio mu je Novak Đoković, koji je trenutno na pripremama u Monte Karlu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Del Potro je proteklih godina imao velikih problema sa povredama, zbog kojih je često i dugo odsustvovao. Najviše muke su mu zadavala problematična koljena, ali i ručni zglob. Zbog problema s koljenom ne igra od ljeta 2019. godine, zbog čega je pao na 173. mjesto svjetske liste.

“Posljednjih nekoliko nedjelja nije bilo lako za mene. Sve mi je još teže otkako mi je otac preminuo. Ipak, osjećam i snagu koju mi šalje odozgo. Probudio sam se i pozvao sam doktora, znao sam da moram ponovo da pokušam. Nadam se da ću prevazići ovu bolnu situaciju. Neću prestati da pokušavam. Sve vaše poruke i dobre želje mnogo mi znače. Hvala vam na pažnji i ljubavi”, poručio je između ostalog teniser iz Tandila.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đanijeva supruga se oporavlja od moždanog udara

ALARMANTNO U GLAVNOM GRADU: Covid-odjeli Opće bolnice u Sarajevu puni, na hospitalizaciji čak…