in

ALARMANTNO U GLAVNOM GRADU: Covid-odjeli Opće bolnice u Sarajevu puni, na hospitalizaciji čak…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/03/opca_3_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/03/opca_3_1.jpg”,”caption”:”Izvor: Opu0107a bolnica”,”bg”:”888a87″}]

Od 208 pacijenata koji su hospitalizirani u ovoj zdravstvenoj ustanovi i liječe se od koronavirusa, 20 ih je smješteno na intenzivnu i postintenzivnu njegu, pet je na respiratoru, a sedam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Covid-trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata.

“Na sreću, tokom proteklog dana nije zabilježen nijedan smrtni ishod”, navode iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Inače, u Opću bolnicu prethodnog dana na bolničko liječenje je primljeno ukupno 30 pacijenata, a 33 su otpuštena kući. Urađeno je 1.105 pregleda i pruženo 5.328 usluga te 11 operacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U danima velike i teške borbe s pandemijom Covida-19 i maksimalnog angažmana medicinskog kadra da se pomogne svim pacijentima, obradovala nas je briga odgovornih ustanova, institucija, kompanija, udruženja i pojedinaca, poznatih i nepoznatih naših sugrađana, koji nam se javljaju i zahvaljuju na predanom radu te nude svoju pomoć i ohrabruju pacijente i medicinsko osoblje i nastoje olakšali nevolju koja nas je sve zajedno zadesila. Svima koji su pomogli, Opća bolnica jutros upućuju veliko i iskreno hvala”, poruka je iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Argentinac se oporavlja od nove operacije, Đoković: Vamos Delpo

DRUGA OSOBA! Ovako je Dara Bubamara izgledala prije plastičnih operacija!