in

Priča o pjesmi: Kemal Hasić – „Žena bez ljubavi“ – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Koliko emocije može da stane u jednu pjesmu shatimo tek kada se pojavi jedan ljubavni hit. Često nam pjesme znaju biti asocijacija na određeni period života. Poznati bh. pjevač Kemal Hasić upravo je stvorio takav hit „Žena bez ljubavi“. Pokazao nam je da se odlično snalazi i u bržim, ali i u sporijim ritmovima.

On se u ovoj pjesmi dotakao nikad prevaziđene teme, te je tako u stihove pretvorio priču o velikoj ljubavi koja nije imala sretan kraj. Nikome nije strano prekršeno obećanje o vjećnoj ljubavi i prekršen zavjet na zajedničku sreću i život.

U pjesmi „Žena bez ljubavi“ lirski subjekt se ispovjeda, govoreći o sopstvenim razmišljanjima i emociji. U potpunosti je zaljubljen u ženu, i to onu bez ljubavi. Njegova ljubav nije mu uzvraćena. Malo je onih koji nemaju to iskustvo, pa nije ni čudo da je ova pjesma pronašla brzo put do slušaoca.

Zbog neizlazne situacije u kojoj se našao, subjekat ne može da se odluči za dalji korak. Teško mu je i pita se mnoga pitanja. Zbog tog stihovi: Zar ne bi bilo bolje meni, zar ne bi bilo bolje za nas?

Tekst i muziku za pjesmu „Žena bez ljubavi“, sa velikom pažnjom radio je Nihad Voloder. U prvi plan je stavio snažu emociju koju donosi pjesma. Aranžman potpisuje izvršni producent Arel Češljar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Singl je objavljen još 1996. godine, a Kemal Hasić ga je ponovo oživio u emisiji HP Show.

Pročitajte više: Kemal Hasić u novoj emisiji “HP Showa” otkriva: Šta se to dešavalo iza kamera na snimanju spota za “Kuću malu”

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NLB Banka d.d., Sarajevo zadržala drugo mjesto kao najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru

Branislav Lečić se ponovo oglasio! Dobio je podršku ali i uvrede! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus