in

Olga Danilović prošla u glavni žrijeb

Slatka-Tajna.Eu

Mlada srpska teniserka Olga Danilović uspjela je da se plasira u glavni žrijeb turnira u Majamiju, nakon što je u posljednjem kolu bila bolja od Amerikanke Kristi An rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nakon dugog meča u prvom kolu kvalifikacije protiv Јasmin Paolini iz Italije, koji je trajao oko dva i po časa, Danilovićeva je uspjela da odigra još jedan dobar meč i uđe u glavni žrijeb turnira u Majamiju.

Ovog puta je na terenu provela 108 minuta i ponovo je pobijedila bolje rangiranu teniserku od sebe na WTA listi. Oba seta su bila vrlo neizvjesna, posebno prvi, koji je riješen u taj-brejku.

Četiri brejka su viđena u tom dijelu meča. Prvo je An povela sa 4:2, ali je odmah u narednom Danilovićeva uzvratila, potom Srpkinja pravi brejk za vođstvo od 6:5, servirala je za 1:0 u setovima, ali nije izdržala, dozvolila je rivalki novi brejk, pa je presudio taj-brej, u kom je Olga bila bolja, dobila ga sa 7:4 i povela sa 1:0, nakon skoro sat vremena igre.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na krilima dobijenog seta, Danilovićeva odmah na startu drugog seta stiže do novog brejka, povela je sa 2:0, ali je odmah i ispustila tu prednost.

Do ključne prednosti je došla u maratonskom šestom gemu, u kom je odigrano čak 14 poena, prije nego što je Olga realizovala četvrtu brejk priliku i povela sa 4:2. U naredna dva svoja servis gema je bila prilično sigurna, dobila set sa 6:3, meč sa 2:0 i plasirala se u glavni žrijeb.

Nakon 101. na svijetu, savladala je i 121. na svjetskoj listi, dok je Olga na 160. mjestu, tako da bi ove dvije pobjede mogle da joj dosta znače i na polju samopouzdanja, ne samo na ovom turniru, već i na sljedećim, jer je očigledno da ima igru da se vrati među 100 najboljih na svijetu, samo da to još na terenu potvrdi.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U Mostaru i Čapljini oduzete cigarete i duhan / Bljesak.info

Slovačku vladu napustio već četvrti ministar zbog svađe oko korone