in

Nema jasnog pobjednika izraelskih izbora

Slatka-Tajna.Eu

Premijer Benjamin Netanyahu nije uspio osvojiti čvrstu parlamentarnu većinu na izraelskim izborima u utorak, no potencijalni dogovor s oporbenim desničarskim političarom mogao bi od njega učiniti eventualnog pobjednika, pokazale su izlazne TV ankete.

Nakon kampanje u kojoj je demonstrirao najbrže procjepljivanje stanovništva protiv covida-19 u svijetu, čini se da je Netanyahuov politički opstanak vezan uz Naftalia Bennetta, bivšeg ministra obrane i čelnika ultradesničarske stranke Yamina.

Izraelski lijevi centar postigao je bolji rezultat nego što se očekivalo, prema anketama, no također nije osvojio većinu u parlamentu koji broji 120 članova.

Bennett je rekao da neće ući u vladu Yaira Lapida, najizglednijeg čelnika skupine lijevog centra i šefa stranke Yesh Atid.

Bennett, bivši Netanyahuov pomoćnik koji ga je dugo nastojao zamijeniti na čelnoj poziciji, nije obznanio svoje namjere glede koaliranja po zatvaranju birališta.

– Učinit ću samo ono što je najbolje za državu Izrael”, glasnogovornik je citirao Bennetta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Netanyahu (71) je vodio kampanju na temelju programa koji je omogućio da gotovo 50 posto Izraelaca primi dvije doze cjepiva.

Optužbe za korupciju, u sudskom postupku koji je u tijeku, naštetile su njegovoj popularnosti, što je rezultiralo četvrtim izborima u Izraelu u u dvije godine. Netanyahu odbacuje sve optužbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šta ako Zoran Mamić ostane u BiH i ne vrati se u Hrvatsku

Biću još gori prema takmičarima iz inata: Đorđe David žestoko reagovao na diskvalifikaciju Vanje Knežević!