in

Jokić je nezaustavljiv – 12. tripl-dabl u sezoni

Slatka-Tajna.Eu

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio nezaustavljiv.

Denver Nagetsi su u gostima savladali Orlando Medžik rezultatom 110:99, a Jokić je upisao 12. tripl-dabl u sezoni i 53. u karijeri. Za sada ove sezone samo Rasel Vestbruk ima više tripl-dablova od njega (14).

Jokić je protiv Orlanda ubacio 28 poena (9/13 za dva, 2/4 za tri, 4/4 slobodna bacanja), uz 15 skokova, 10 asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu. Odigrao je 37 minuta.

Za razliku od prethodnih utakmica, kada je sporo ulazio u meč, pa tek kasnije krenuo da puni kolone, na ovom meču je Jokić odmah krenuo jako.

Počeo je sa dva ofanzivna skoka, nastavio sa polaganjem, šutem sa poludistance i zakucavanjem, uz dvije asistencije, a Denver je imao +15 poslije prve četvrtine.

Odigrao je cijelu prvu četvrtinu i sedam minuta u drugoj. Pogodio je dvije trojke i podijelio još nekoliko asistencija i Denver je na poluvrijeme otišao sa velikih +22.

Drugo poluvreme počinje Jokićevom asistencijom za Portera i +24, a Jokić je nastavio i da pogađa lake šuteve i imao 24 poena pred posljednju četvrtinu. Nedostajala mu je jedna asistencija za tripl-dabl.

Odigrao je cijelu treću četvrtinu i Denver je imao +11 pred posljednju dionicu, prenosi B92.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Orlando je bez Vučevića uspio da se vrati na pet poena zaostatka, a na 6:49 do kraja utakmice Jokić se vraća u igru.

Pogađa preko Vučevića za dva poena, a zatim asistira Porteru i upisuje 53. tripl-dabl u karijeri na 4:15 do kraja. Denver je tada imao +10.

Poslije dva pogođena bacanja Jokića, Denver je imao i dalje dvocifrenu prednost, a tačku na meč stavio je Majkl Porter. Pogodio je dvije vezane trojke i obezbijedio pobjedu Denveru.

Pored Jokića, u ekipi Denvera istakli su se Marej sa 21 poenom (8/21 iz igre), Barton sa 19 (7/16 iz igre), Porter sa 18 (8/14 iz igre) i Dozir sa 12 poena.

Kod Orlanda najefikasniji bili su Furnije sa 31 poenom, Vučević sa 18 i Al Faruk Aminu sa 17 poena.

Denver je sada na skoru 26-17.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Branislav Lečić se opet oglasio: Imao je da poruči samo jedno!

PROLJEĆE NA ČEKANJU: Kiša, snijeg, jak vjetar, a onda…