in

Huawei BiH predstavio najnapredniju 5G tehnologiju

Slatka-Tajna.Eu

Huawei Bosna i Hercegovina predstavio je najnapredniju 5G tehnologiju i njenu primjenu tokom virtualne posjete Shenzhenu u Kini.

Xu Kun, generalni director Huawei Technologies Bosna i Hercegovina, tokom svog obraćanja na konferenciji za medije, naglasio je da se danas pojedinci i lokalne kompanije moraju sve više oslanjati na odgovarajuće, pouzdane i visokokvalitetne telekom usluge, a to važi i za BiH.

“Želimo vjerovati kako i mi, svojim radom, doprinosimo ovom procesu u BiH”, izjavio je Xu Kun te naveo da je država BiH osigurala fer i otvorenu poslovnu sredinu za Huawei, što ide u prilog konkurentnosti vodećih svjetskih tehnologija kako bi omogućile veći društveni i ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Direktorica poslovne grupe Aida Balta dala je opći uvod o Huaweiu globalno, ali i o lokalnom poslovanju. Navela je da Huawei tehnologija stoji iza više od 50 posto komercijalno pokrenutih 5G globalnih mobilnih mreža. Kompanija je izgradila dugotrajna partnerstva s lokalnim telekom operaterima i drugim poslovnim partnerima. Huawei stavlja veliku važnost na rad s bh. informaciono-komunikacionim darovitim osobama i počeo je investirati u obrazovanje studenata elektrotehnike. Program pod nazivom SEEDs for the Future je počeo, a planirano je da traje najmanje pet godina, s ciljem da se pruži šansa 50 studenata da nauče više o umjetnoj inteligenciji (AI), cloud computing, telekom mrežama i informaciono–komunikacionim tehnologijama (ICT).

“Povoljna za okoliš i sigurna tehnologija je osnova za digitalni razvoj. Od dolaska u Bosnu i Hercegovinu 2009 godine, Huawei je uvijek pružao najbolja tehnološka rješenja za BiH. Potreba korisnika za telekomunikacijama, brzim internetom, HD videom, online kockanjem, mobilnim plaćanjem i drugim uslugama je ista u svim dijelovima svijeta, baš kao i u BiH. Cilj Huaweia je da omogući svakoj osobi, domaćinstvu i organizaciji pristup digitalnoj tehnologiji, a time i potpuno uvezanom, inteligentnom svijetu”, izjavio je Xu Kun.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Branislav Lečić u petak u Višem javnom tužilaštvu! Reci istinu Danijela! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

OD PREPARATA ZA IZBJELJIVANJE ZUBA DO PROIZVODA ZA POTENCIJU: Keba postao travar