in

Crna Gora odnijela tri boda iz Latvije na startu kvalifikacija

Slatka-Tajna.Eu

Velika, bitna i zaslužena pobjeda Crne Gore na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru – “sokoli” su večeras nakon preokreta u gostima savladali Latviju 2:1 i uspješno započeli novo poglavlje sa novim selektorom Miodragom Radulovićem.

Blistao je Stevan Jovetić strijelac oba pogotka, u 41. i 83. minutu. Na drugoj strani gol za Letoniju postigao je Janis Ikaunijeks u 40. minutu.

Početak meča bio je oprezan – Crna Gora je u početku najviše napadala preko Seada Hakšabanovića, dok je Latvija imala šansu preko Uldrikisa, ali je nakon njegovog udarca sa gol linije loptu izbacio Risto Radunović.

Kako se bližio kraj prvog dijela “sokoli” su postali konkretniji. Ređale su se šanse pred golom Štejnborsa – prvo Hakšabanović, potom Đurđević, pa Ivanović.

I onda nakon tih prilika Crne Gore prva do vođstva stiže Latvija – u 40. minutu Kamešs je krenuo u napad, stigao do šesnaesterca i na drugoj strani pronašao samog Janisa Ikaunijeksa, koji je savladao Mijatovića.

Radost Letonaca trajala je 60 sekundi – već u narednom napadu Nebojša Kosović je poslao dugu loptu u šesnaesterac, na pravom mjestu bio je Stevan Jovetić, koji je lijepo primio loptu, okrenuo se i postigao prvi gol na meču.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U drugom poluvremenu tim Miodraga Radulovića izašao je sa samo jednim cljem – da pobijedi. Ređale su se šanse ispred gola Letonaca, Jovetić je promašivao, ali na kraju i pogodio. U 83. minutu nakon kombinacije sa Vladimirom Jovovićem napadač Monaka je povukao loptu do šesnaesterca, snažno pucao, a lopta je zakačila prečku i završila u mreži. Bio je to 30. pogodak za Jovetića u dresu reprezentacije.

Na kraju, treba pomenuti i grupu igru Latvija, koji su od starta krenuli agresivno i pravo je čudo kako su meč završili sa svih 11 igrača na terenu.

U narednom kolu, u subotu Crna Gora je domaćin Gibraltaru.

(Vijesti.me)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Let paragliderom između zgrada u napuštenom zimovalištu / Bljesak.info

RATNI ZLOČINAC OSTAJE IZA REŠETAKA: Mehanizam odbio prijevremeno puštanje na slobodu Stanislava Galića…