in

Briefing: Finansiranje poljoprivrednika povećano za 21 posto

Slatka-Tajna.Eu

Tokom 2020. godine u BiH su objavljena 594 javna poziva za poljoprivrednike, što je u odnosu na 2019. godinu porast od čak 21 posto, pokazala je analiza Agencije za praćenje i analizu javnih nabavki Briefing, bazirana na objavama u oblasti finansiranja poljoprivrede i u BiH.

Analizirani su tenderi objavljeni u dnevnim novinama, službenim glasilima te na međunarodnim i domaćim web stranicama. Pozivi su se odnosili na finansiranje i sufinansiranje poljoprivrednika, dodjelu sredstava za poljoprivrednu proizvodnju, plastenika, sadnica, sjemena te kredite namijenjene razvoju poljoprivrede. Objavljeni su i pozivi za pčelare, otkup i poticaj proizvodnje mlijeka, voća i povrća, ali i za samozapošljavanje u djelatnosti poljoprivrede.

“S obzirom na važnost ove djelatnosti i njenog još neiskorištenog potencijala za generisanje razvoja privrede u BiH, pohvalno je što imamo povećanje broja poziva za poticaje poljoprivredi u prošloj godini. Konkurse za poljoprivrednike objavljivale su najčešće općine, gradovi, ministarstva ali i domaće i strane nevladine organizacije”, istakao je Tarik Džaferović, direktor Briefinga BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prema podacima iz analize, 54 posto poziva za poljoprivrednike objavljeno u Federaciji BiH, 45 posto u Republici Srpskoj i jedan posto u Distriktu Brčko.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

29 milijuna doza iz tvornice u Italiji su za EU i siromašne zemlje

KLEOPATRA PRORIČE SUDBINU ČITAOCIMA: Taj momak zaslužuje puno više od vas