in

Tuzla City srušio i Zrinjski u Mostaru

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Tuzla Cityja pobijedili su u Mostaru u 22. kolu M:tel Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog rezultatom 2:1 pa su tako trećim uzastopnim trijumfom potvrdili fenomenalnu formu na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Odlično je i u nedjelju krenulo po ekipu Husrefa Musemića jer su već u 16. minutu poveli nakon fenomenalne akcije. Badji je petom ostavio loptu za Lučića koji šutira u nebranjeni dio mreže za 0:1.

U izuzetno grubom nastavku meča činilo se kako će gosti na odmor otići s vođstvom, ali je Govedarica sjajnim golom izjednačio u 38. minutu pa je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Ključni detalj utakmice desio se u 66. minutu kada Tuzla ponovo dolazi u vođstvo. Nakon što je Dofo izblokiran u dva navrata, lopta je došla do Karjaševića koji postiže svoj prvi gol u sezoni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zrinjski je krenuo po izjednačenje do kraja utakmice, a najbolju priliku imao je Tičinović četiri minuta prije kraja kada je šutirao tik pored gola gostiju. Tuzlaci su izdržali sve nalete Plemića i na kraju su ostvarili važnu pobjedu.

Tuzla City je prestigao Borac i sada se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH, dok je Zrinjski na četvrtoj poziciji.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DESET SRETNIKA: Ko sve ide dalje u “Zvezdama Granda”?

MARIJA O VEZI SA GORAŽDANKOM: Džejla je divna, ali sve je laž