in

Stotine krokodila pobjeglo iz uzgajališta

Slatka-Tajna.Eu

Najmanje 100 krokodila pobjeglo je iz jednog uzgajališta na jugu Afrike. Opasni reptili, na čijem jelovniku se nerijetko nađe i čovjek, uspjelo je u petak da pobjegne sa farme u Zapadnom Kejpu i da se dokopaju rijeke.

Prema izvještajima, do sada je uočeno njih 40. Uspjeli su da uhvate 27, sedam su morali da bude uspavaju, a šest krokodila je uspjelo da im pobjegne. Ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da nije poznato koliko je krokodila, koji su dugi i do 1,5 metara, uspjelo da pobjegne iz uzgajališta u kojem se odgaja oko 5.000 jedinki.

Petra van Rin, portparol rezervata Kejp Nature navodi da se i dalje vrši prebrojavanje.

“Da li je pobjeglo 100 ili 1.000, ne znamo”,  kaže Petra.

Ona je rekla rekla da su radnici pokušali da namame krokodile u kaveze, ali da imaju dosta muke, zbog toga što je krokodilima draži plijen koji mogu da pronađe u rijeci i oko vode.

Policija i timovi iz uzgajališta vjeruju da su opasni predatori uspjeli da se udalje nekoliko kilometara od farme.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Van Rinova je pozvala meštane da budu obazrivi, ali je dodala da misli da je malo vjerovatno da će krokodili htjeti da napadnu ljude.

Ipak, upozorila je stanovnike da ne ulaze u rijeku dok su “bjegunci na slobodi”.

“Jasno je, u pitanju su veoma opasne životinje. To su divlje životinje, iako su držane u zatočeništvu. Ljudi ne bi trebalo da im prilaze i ne bi trebalo da ulaze u reku dokle god ih sve ne uhvatimo”, rekla je Van Rin.

Iz uzgajališta navode da im, osim “slobodnog plijena”, problem da uhvate predatore stvara i gusta vegetacija oko vode.

“Budući da su noćne životinje, najbolje bi bilo da ih tražimo noću, ali i to donosi izazove, zbog vidljivosti”, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.rs.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Možete li riješiti za 10 sekundi ovu zagonetku?

Zaposleni kod Karleuše dobili su posebnu uniformu! (Foto)