in

Junajted bolji u gradskom derbiju

Slatka-Tajna.Eu

Dugo je odolijevao Mančester Siti, niko nije mogao da ga savlada, ali ga je gradski rival Junajted dobio i to na njegovom bunjištu – 0:2.

Čak 28 utakmica nije znao za poraz u svim takmičenjima tim Pepa Gvardiole, od toga su imali nevjerovatnih 25 pobjeda, uz svega tri remija.

Bio je 21. novembar prošle godine, kada su “Građani” posljednji put izgubili, savladao ih je tada Totenhem u Londonu sa 2:1 i serija nepobjedivosti je trajala sve do 7. marta.

Uzalud su danas na strani Sitija bile brojke, skoro sve je bilo na njihovoj strani, sem golova.

Dvije trećine utakmice su držali loptu u svojim nogama, odnos u šutevima ka golu je bio 23:8, u okvir gola je bilo 6:6, ali je golman “Crvenih đavola” Din Henderson danas bio nesavladiv.

Bilo je dosta prilika i za jedne i za druge, a Junajted je već na startu meča stigao do prednosti i to sa bijele tačke, kada je Bruno Fernandeš bio siguran.

Konačnih 2:0 je u 50. minutu postavio Luk Šo, a asistirao mu je Markus Rašford.

Uprkos porazu, Mančester Siti ima veliku prednost na tabeli, tako da i dalje ostaje glavni favorit za titulu.

Jedna serija je danas prekinuta, ali je druga produžena. Mančester Junajted je posljednji poraz doživio na svom terenu od otpisanog Šefild Junajteda 1:2, bilo je to 27. januara i od tada je Junajted nanizao u svim takmičenjima 11 mečeva bez poraza, računajući i ovaj danas, te se vratio na 2. mjesto tabele, ali sa velikih 11 bodova zaostatka u odnosu na gradskog rivala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U prvom meču dana, dva tima iz donjeg dijela tabele su odigrala vrlo blijedu utakmicu.

Vest Brom i NJukasl su imali za 90 minuta po dvije izgledne prilike, ali se mreže nisu tresle, pa je na kraju ostalo početnih 0:0.

Drugi meč dana je donio veliki šok. Mada, kako igra Liverpul u posljednje vrijeme, možda i nije čudo što je izgubio od Fulama koji se grčevito bori za opstanak.

Bez obzira na inicijativu i veći posjed lopte tokom utakmice, Liverpul se nije ni za šta pitao, pogotovo u prvom poluvremenu u kome je Fulam propustio nekoliko vrlo lijepih prilika, ali je i postigao jedini gol u ovom susretu. Mario Lemina je bio strijelac u 45. minutu.

U drugom dijelu utakmice mogao je makar do boda tim Jirgena Klopa, ali su Diogo Žota, DŽerdan Šaćiri i Sadio Mane propustili svoje šanse, pa je Fulam na kraju došao do dragocjene i pomalo neočekivane pobjede na Enfildu.

Ovo je prvi trijumf Fulama na Enfildu od maja 2012. godine, kada su takođe slavili sa 1:0, tada auto-golom Škrtela.

Poražavajuće djeluje podatak da Liverpul sada ima šest uzastopnih poraza na svom terenu, osam utakmica je bez trijumfa, pošto su posljednji ostvarili još 16. decembra protiv Totenhema.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zaposleni kod Karleuše dobili su posebnu uniformu! (Foto)

DJELIMIČNO RADOSNA VIJEST; SUTRA STIŽU VAKCINE: Sputnjik V na putu za BiH ali…