in

NE ZANIMA ME NIŠTA KINESKO: Alka Vuica se oglasila o vakcinama protiv korone

Slatka-Tajna.Eu

Pjevačica i spisateljica Alka Vuica  s vremena na vrijeme izrazi svoje zanimljive stavove na temu društvenih događanja. Ovog puta se na društvenoj mreži osvrnula na sveprisutnu temu cijepljenja i usporedila ga s cijepljenjima koja su se obavljala u bivšoj državi.

-Ovo je članak iz 1972. Ja sam imala 11 godina. U to ‘mračno vrijeme’ pojavila se bolest velike boginje. Jugoslavija je u sedam dana cijepila 20 miliona svojih stanovnika. Samo da se zna koliko je značio Imunološki zavod i koliko bi nam dobro došao u ovom ratu s Covidom-19 i uzaludnim pokušajima nabave cjepiva.Zanima me  cijepivo iz Rusije.Voljela bih znati mogu li ga strani državljani primiti u Beogradu. Ovi naši nešto filozofiraju, ali evo, čula sam da će izgleda i rusko cjepivo biti dostupno u Evropskoj uniji. Ne želim ništa kinesko, pa ni cjepivo.Danas bi nam puno bitnije bilo imati funkcionalan Imunološki zavod, nego četiri MiG-a… jer niko neće napasti iz zraka. Biološki rat je naša stvarnost. A Evropa? Ne računajte na nju. Računajte na nas ili, što bi naši stariji rekli, ‘uzdaj se u se i u svoje kljuse!- zaključila je objavu kantautorica.

(Express/Tportal)

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ŽESTOK DUEL PRED TV KAMERAMA; VUČIĆ: ‘Ne mogu više da slušam da sam snajperom ubijao po Sarajevu, bio sam na Palama i radio svoj posao…’ (VIDEO)

POSEBNA EMOCIJA OBILJEŽILA 7. FMCG RETAIL SUMMIT U SARAJEVU