in

Grad zbog političkih prepucavanja ostao bez budžeta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bijeljini nema dogovora između koalicije “Dogovor za Bijeljinu” i aktualnog gradonačelnika.

Politička prepucavanja na relaciji SDS-ovog Ljubiše Petrovića i skupštinske većine predvođene SNSD-om, rezultirala su neusvajanjem budžeta za ovu godinu.

Na točku dnevnog reda o usvajanju budžeta od 51 i po milijun KM, SNSD uložio je niz amandmana. A gradonačelnik potom tu točku skinuo s dnevnog reda.

“I dugujem objašnjenje: Pozivao sam u prethodnom periodu na dijalog sve političke stranke sa sa svim narodnim odbornicima da razgovaramo o budžetu, budžetu čiji je Nacrt donesen u listopadu prošle godine, koji su kreirali ljudi koji upravo sad treba da ga podrže. Izašao sam s prijedlogom njihovog budžeta i doživio situaciju da sad neće ni kako oni hoće, kako su htjeli u listopadu”, kazao je Ljubiša Perović, gradonačelnik Bijeljine.

“Ako on misli da ćemo mi, 23 odbornika, ovdje sjediti k’o ikebane, njemu aplaudirati, diviti se njegovim intelektualnim govorima, on se vara”, jasan je Miroslav Milovanović, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Riječi se nisu birale. Optužbe nisu štedjele, a u konačnici sve podsjećalo na onu narodnu “pojeo vuk magarca”- jer ključna pitanja ostala su bez dogovora.

“I sada ćemo ući u jednu pravnu blokadu da nećemo moći imati ugovore za izgradnju i održavanje i javne rasvjete, i lokalnih nekategoriziranih puteva, ni za izgradnju novih puteva i sve će to stati sljedećih nekoliko mjeseci dok ova skupštinska većina ne shvati da je napravila katastrofalnu grešku”, smatra Slaviša Marković, šef Kluba odbornika PDP-a u SG Bijeljina.

No, o funkcioniranju Grada nije se pretjerano razmišljalo. Umjesto u prijedlozima za rješenje problema, nadmetalo se u optužbama, prenosi Federalna.ba

“Žele od naroda raspoređivati novac i otimati onako kako su oni zamislili i htjeli …To je jedno političko licemjerstvo, sterilna, interesna grupacija koja posjeduje veliki broj funkcija među odbornicima koje oni obnašaju”, odgovara Ljubiša Perović, gradonačelnik Bijeljine.

“On je gradonačelnik svih građana, a on niti ima kakav plan, niti strategiju, niti viziju, niti se razumije u budžetsko poslovanje. On samo ima opću priču koja je populistička”, kaže Miroslav Milovanović, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Ipak, uvjeravaju, Grad neće biti u blokadi. Do daljnjeg, točnije do polovine ove godine, Bijeljina će funkcionirati po prošlogodišnjem budžetu.

Do tada, možda i dođe do dogovora.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Skrivena Kamera Zoran Pavlov/Official Channel/Mašina Koja Čita Misli/

Teška krađa u džamiji u Žepču, policija uhapsila jednu osobu!