in

ZIMA POKAZUJE ZUBE: Donosimo srednjoročnu prognozu, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/03/foto_mario_ilicic_mraz_1_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/03/foto_mario_ilicic_mraz_1_1.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiv SB”,”bg”:”b6b2ae”}]

U Hercegovini sunčano i toplo uz slab vjetar sjevernog smjera. Krajem sedmice i u dane vikenda očekuje se promjena vremenskih prilika uz slabe padavine i niže temperature zrake. Ponovna stabilizacija izgledna je od 8. do 11. marta, kada se očekuje više sunca i suho vrijeme, ali uz niske temperature zraka. Novo pogoršanje vremenskih prilika očekuje se od 12. marta, a zadržat će se do 17. marta.

Do kraja sedmice, jutra u Bosni hladna s temperaturama od -2 do 8°C, a najviša dnevna temperatura, ujednačena širom zemlje, od 12 do 17°C.

Od 8. do 12. marta ponovno će zahladnjeti, u jutarnjim satima temperature zraka većinom između -5 i 0, na krajnjem jugu zemlje do 5°C. Uz duže sunčane intervale, danju ugodnije s temperaturama od 4 do 9 u Bosni, na jugu zemlje do 14°C.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Porast temperatura zraka očekuje se od 12. marta. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni očekuju se od -1 do 4, u Hercegovini od 3 do 8°C. Maksimalne temperature zraka u Bosni između 9 i 17°C.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SAD uvodi porez za ultramilionere?

Čuvena pjesma iz Srbije dočekala Zlatana na Sanremu