in

Sahranjen Milenko Savović

Slatka-Tajna.Eu

Legenda srpske košarke, bivši kapiten beogradskog Partizana Milenko Savović koji je preminuo u ponedeljak u 61. godini, sahranjen je danas na mjesnom groblju Police u Trebinju.

Iako je zbog epidemioloških mjera porodica obavijestila javnost da će sahrana biti obavljena u krugu najuže porodice i prijatelja, veliki broj Milenkovih prijatelja, sportskih radnika i daljih rodaka rasporedio se po cijelom Poličkom groblju kako bi mu odali posljednju poštu.

Dvadesetak navijača Partizana iz Trebinja svoga je miljenika na posljednje putovanje ispratilo noseći veliki transparent na kojem je bilo napisano “Zajedno smo tu, uprkos vremenu, za vječnu slavu tvome imenu! Grobari Trebinja”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Milenko Savović je za beogradski Partizan igrao 12 sezona i bio je kapiten, ali i veliki miljenik navijaca koji bi mu na utakmicama skandirali “Sveti Sava”. Sa “cno-bijelima” je  tri puta bio šampion Jugoslavije, osvojio je tri Kupa Radivoja Koraća u vijeme dok je to bilo međunarondo takmičenje, i dva Kupa SFRJ, a sa reprezentacijom Jugoslavije bio je vicešampion Evrope. Nakon Partizana igrao je za Granadu i Vojvodinu u kojoj je završio karijeru.

On je krajem januara, boraveći u rodnom gradu hospitalizovan zbog problema prouzrokovanih korona virusom, a dalje komplikacije dovele su i do tragičnog ishoda.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Slovenija donirala devet kamiona drvne građe za Petrinju

Bundesbank bez dobiti prvi put od 1979. godine