in

Predsjedništvo na koljenima: Vučić u Sarajevo donio 10.000 doza / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na inicijativi da BiH pomogne s isporukama cjepiva, čime će Federacija BiH dobiti 10.000 doza.

Dodik je podsjetio kako je Republika Srpska iskoristila mehanizam putem kojeg su se zdravstveni radnici mogli cijepiti u Srbiji.

“Na ovaj način F BiH dobiva 10.000 doza za cijepljenje 5.000 zdravstvenih radnika ili po programu kako to odluče vlasti F BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za medije nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s Vučićem.

Dodik je zahvalio Srbiji što je na početku pandemijske krize stavila na raspolaganje i otvorila mogućnost za nabavku repromaterijala za industriju koja je trebala opskrbiti stanovništvo BiH robama široke potrošnje.

Vučić je rekao kako je Srbija osigurala 10.000 doza cjepiva i da će donirati još ukoliko to vlasti BiH zatraže.

“Na vlastima je da vide način na koji će ih upotrijebiti. Sretan sam da spasimo živote. Od ova četiri cjepiva koja imamo, koja budu tražili građani BiH mi ćemo dostaviti”, poručio je Vučić.

Apelirao je na vlasti u BiH da “govore sve više jednim glasom prema Bruxellesu” i zajednički ukažu na probleme, da ne optužuju jedni druge.

Vučić je naglasio da je na sastanku s članovima Predsjedništva BiH inicirao da se organizira veliki summit BiH i Srbije na svim razinama administrativne vlasti obje zemlje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“To bi trebao biti najveći summit, summit suradnje, povjerenja i da vidimo kako u budućnosti da otvorimo granice da bi ljudi mogli bolje da se osjećaju”, rekao je.

I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović zahvalio je na donaciji kazavši kako je solidarnost pravi put u saradnji i gradnji dobrosusjedskih odnosa.

“Kad su zakazali globalni mehanizmi predsjednik Vučić je poslao ponudu, mi smo je prihvatili”, izjavio je Džafrović.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio se na donaciji unatoč ”nedefiniranim” odnosima sa Srbijom.

”Ja znam da će to izazvati različite komentare, zajedljive, neki će čestitati, neki će zahvaljivati, ali bih zamolio ljude koji danas ovo gledaju, da razmisle samo o jednom. Ako samo jedna od ovih 5.000 cjepiva, ili 10.000 potencijalno, spasi jedan život nekome u BiH, onda sve vrijedi. Hvala na ovoj vrsti pomoći, pogotovo u okolnostima u kojima se nalazimo kao država, sa nedefiniranim odnosima”, kazao je Komšić.

Foto: Fena / Donacija iz Srbije

Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros na Međunarodni aerodrom u Sarajevo gdje je dopremljeno 10.000 doza cjepiva AstraZeneca, koje je Srbija donirala za imunizaciju građana FBiH.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Partizan nastavio pobjednički niz, Asano srušio Vojvodinu

Jesi li pucao na Sarajevo?