in

Ambasada SAD odala priznanje nani Fati Orlović iz Konjević Polja

Slatka-Tajna.Eu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH odala je priznanje nani Fati Orlović iz Konjević Polja koja godinama vodi pravnu borbu za izmještanje bespravno izgrađene crkve u njenom dvorištu.

“Mjesec ženske povijesti obilježavamo odavanjem priznanja hrabrim bh. ženama – ženama koje su se dostojanstveno suočile sa izazovima i koje predstavljaju uzor, ne samo ženama i djevojkama, već i svim ljudima, u svim aspektima društva. Zahvaljujemo svakoj od vas na onome što radite svaki dan i što svima pokazujete što hrabre žene mogu postići”, naveli su na stranici Ambasade SAD-a.

Evropski sud za ljudska prava u oktobru 2019. godine donio je presudu kojom se Bosni i Hercegovini nalaže da mora izvršiti odluke kojima se traži uklanjanje ove crkve iz dvorišta. Krajni rok je bio 1. april 2020. godine, ali je to odloženo zbog pandemije koronavirusa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH prije nekoliko mjeseci je kazao da je pandemija koronavirusa zaustavila te aktivnosti. U februaru je raspisan tender za izmještanje crkve iz dvorišta nane Fate, potvrdio je advokat Rusmir Karkin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Preminuo čovjek koji je Evropi otvorio NBA vrata

Bojan Vasković je bio u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je sakrivao Mladića! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus