in

“Skandal je ostao nezapažen! Nadgledao je odvajanje Crne Gore od Srbije, sada i Kosova. Dalje neću ni da pomišljam…”

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je Ambasada Slovačke u BiH vrlo neprimjerenom porukom čestitala Dan nezavisnosti BiH, oglasio se zastupnik u Paralamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

On ocjenjuje da je Slovačka napravila diplomatski gaf.

“Ove godine Ambasada Slovačke povodom Prvog marta poslala je čestitku sljedeće sadržine: “Svima onima koji danas slave, želimo sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!”

Ova skandalozna poruka u bosanskohercegovačkoj javnosti prošla je gotovo nezapažena.

Ovakvom “čestitkom” na svom zvaničnom twitter nalogu Slovačka daje legitimitet i svima onima koji ne slave Dan nezavisnosti. Država koja ima svoju ambasadu u Sarajevu, dužna je da se sa punim poštovanjem odnosi prema praznicima zemlje domaćina.Ovaj čin nije tek površan propust i ubijeđen sam da je u pitanju nekorektna namjera.

Koincidiralo je to sa dolaskom Slovaka Miroslava Lajčaka na Kosovo kao specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine. Jasno je da on radi po uputama EU i zna se ishod koji Srbija samo godinama prolongira. Dok je bio Visoki predstavnik u BiH Lajčak je u svojoj politici bio naklonjen Srbima i tako se i ponašao. Kao dokaz neka posluži činjenica da je bio ambasador u Beogradu, te da je na referendumu za nezavisnost Crne Gore i odcjepljenje od Srbije, predložio limit od 55 posto glasova ZA, što je do tada bilo neuobičajeno. Ipak, Milo Đukanović je na to pristao, a ishod je poznat.

Sada je Lajčak zadužen i da lagano privede kraju osamostaljenje Kosova, a u isto vrijeme njegova država putem ambasade u Sarajevu upućuje čestitku kojom prikriveno podržava separatizam (sve one koji ne slave). Ovo veoma loše prikriveno miješanje i zadiranje u unutrašnju politiku BiH, kao suverene države od strane Ambasade Slovačke, pokazuje politiku ove zemlje spram BiH.

Miroslav Lajčak je, dakle, nadgledao odvajanje Crne Gore od Srbije, sada i Kosova… dalje neću ni da pomišljam. Zato ovdje trebamo energično stati na branik suverenosti države. Jer, Miroslav Lajčak, Slovak, rendgetski je pregledao našu zemlju dok je u njoj bio Visoki predstavik međunarodne zajednice. Nažalost vrlo pristrasno se odnosi prema samo jednom narodu u Bosni.
Neka mu je na diplomatsku nečast”, napisao je Mehmedović na Facebooku.ž

VEZANI TEKST: Ambasada Slovačke na vrlo neprimjeren način čestitala Dan nezavisnosti BiH










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ništa od dopune državnog Zakona o javnim nabavkama

Pripremite balkon za proljeće: 5 vrsta cvijeća koje uvijek uspijeva