in

U požaru na odjelu za Covid u Ukrajini jedna osoba poginula

Slatka-Tajna.Eu
Vatra

Vatra

Foto: István Asztalos / Pixabay, arhiva

U požaru koji je danas prouzročila eksplozija cijevi za kisik u bolnici u Ukrajini jedna je osoba izgubila život, a jedna je ozlijeđena na odjelu za covid-19, što je druga takva nesreća na covid odjelu u veljači u toj zemlji, priopćila je spasilačka služba.

Eksplozija se dogodila na prvom katu bolničke zgrade s pet katova u gradu Černjivci, na jugozapadu zemlje, dodaje spasilačka služba.

– Eksplozija cijevi za kisik prouzročila je požar u kojemu je jedna osoba poginula a jedna je ozlijeđena, navodi se u priopćenju.

Dvadeset osoba je evakuirano prije požara koji je buknuo petnaest minuta nakon eksplozije.

Na snimkama s mjesta nesreće vide se izgorjele bolničke postelje i stolci te pocrnjela posteljina koja leži na podu. Gradonačelnik Černjivca Roman Kličuk rekao je da je požar buknuo na “odjelu na kojemu su se liječili bolesnici zaraženi koronavirusom”.

Ozlijeđeni pacijent koji je zadobio teške opekline je na intenzivnoj skrbi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Liječnici čine sve što je u njihovoj moći kako bi ga spasili, dodao je gradonačelnik.

Početkom veljače mladi liječnik i troje pacijenata izgubili su život u požaru na odjelu intenzivne skrbi na kojemu su bili smješteni oboljeli od covida u bolnici u Zaporižju, na jugozapadu Ukrajine. U siječnju je u požaru u neprijavljenom domu za umirovljenike u Harkivu, na istoku, poginulo 16 ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Treba odnos da krunišu brakom! Otac Marije Šerifović podržao vezu sa Džejlom Ramović: Ima sve što moja kćerka želi od partnera!

ISPLIVALA ŠOKANTNA PREPISKA: Kristijanu Goluboviću uhvaćen telefon u “Zadruzi”