in

Inspektori izrekli kazne u visini od 69.600 KM u HNK

Slatka-Tajna.Eu

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Mostar je tokom 22. i 23.02.2021. godine izvršila 67 inspekcijskih kontrola, tzv. akcija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva, te ostale uslužne djelatnosti. Kontrole su izvršene na području Mostara, Čapljine, Stoca, Prozora-Rame, Konjica, Jablanice i Čitluka.

Inspektori su u 36 kontrola otkrili nezakonitosti u poslovanju poreznih obveznika. Zatečeno je devet neprijavljenih radnika, devez obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jedan obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, te jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je osam objekata i podnesena su 42 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 69.600 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz ove uprave.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trijumf Sakramenta u Detroitu, Bjelica osam poena

High Converting Offer From Joe Vitale!