in

Državni odbor za investicije BiH usvojio 11 projekata za WBIF

Slatka-Tajna.Eu

Na telefonskoj sjednici Državnog odbora za investicije Bosne i Hercegovine razmatrani su projekti za kandidiranje u okviru 25. poziva za tehničku pomoć i 6. poziva za sufinansiranje investicionih projekata kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan (WBIF).

Na sjednici je usvojeno 11 projekata za kandidovanje u okviru 6. poziva za sufinansiranje investicionih projekata, u oblasti transporta, energetike i zaštite životne sredine, a koji su ocijenjeni kao dovoljno zreli za upućivanje u daljnu proceduru razmatranja prema Sekretarijatu Investicionog okvira za zapadni Balkan. Procjenu aplikacija vrši Grupa finansijera projekta WBIF, koja predlaže izabrane aplikacije Upravnom odboru WBIF.

Tri aplikacije iz oblasti zaštite životne sredine su upućene u dalju proceduru u okviru 25. poziva za tehničku pomoć WBIF. Kriteriji prihvatljivosti za dodjelu grant sredstava za predmetne pozive su usklađeni sa Ekonomskim i investicionim planom za Zapadni Balkan.

Investicioni okvir za zapadni Balkan omogućava finansiranje i tehničku pomoć strateškim investicijama u oblasti transporta, energetike, zaštite životne sredine, socijalnom sektoru i digitalnoj infrastrukturi i podržava socioekonomski razvoj i proces pristupanja EU u zemljama zapadnog Balkana.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Djevojka oduševila trikom za pranje bijelog veša

KORONA JE PODMUKAO I OPASAN VIRUS: Rambo Amadeus napustio bolnicu