Categories: Ostalo

Zbog Kljake ‘izbrisan’ mostarski SBB / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Smatramo moralnim i altruističkim da damo punu podršku gospodinu Anelu Kljaki, koji se u dosadašnjem razdoblju iskazao kao iskren, sposoban i nadaren mlad političar s jasnom vizijom”, navodi se u priopćenju za javnost Gradskog odbora SBB.

Naime, članovi stranke stavili su potpis podrške Kljaki nakon istupa Fahrudina Radončića u emisiji Telering. U priopćenju se navodi kako se radi o teškim optužba i kvalifikacijama ”koje su neargumentirane i subjektivne prirode”.

”Neprihvatljivo je i nemoralno da se gospodin Anel Kljako, bez pravosnažnih presuda kvalificira kao kradljivac, samo iz razloga što je artikulirao proklamirane i zacrtane ciljeve Koalicije za Mostar. Svi članovi Gradskog odbora Mostar jasno i čvrsto podržavaju stav gospodina Anela Kljake da je izbor dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika bila historijska prilika. Gospodin Fahrudin Radončić je u emisiji teškim kvalifikacijama kompromitirao gospodina Anela Kljaku, a samim tim i cijelu organizaciju SBB-a u Hercegovini. Shodno navedenom, jednoglasno dajemo podršku gospodinu Anelu Kljaki i dajemo ostavke na pozicije članova GO SBB Mostar i tražimo da se naša imena izbrišu iz evidencije članstva SBB-a”, navedeno je. 

Podsjećamo, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić najavio je da će iz stranke izbaciti Anela Kljaku zbog prijevara na posljednjim izborima u tom gradu, odnosno krađe glasova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Radončić također kazao da će od SDA tražiti da izbace Salema Marića.

No, Kljako, koji je čelnik Županijskog odbora SBB-a Mostar, pozvao je Radončića da sve prijavi Tužiteljstvu ako ima saznanja.

 

 

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

MFMS: Jesmo li sposobni gledati na svijet mimo egoizma?

"Djeca" Drama SNG LjubljanaFoto: Peter Uhan / SNG Ljubljana / MFMS RijekaZanimljiv eksperiment dogodio se…

1 sat ago

Partizan izvukao bod

Partizan je remizirao u 34. kolu Superlige Srbije protiv Napretka iz Kruševca rezultatom 3:3. Bio…

1 sat ago

Maju Berović prozivaju da krije ime i vjeru, pjevačica iznijela istinu: Praznik smo provodili sa našim najmilijima u Bosni

Pjevačica Maja Berović povukla se iz javnosti nakon što se porodila i na svijet donijela…

2 sata ago

Unapređenje održivog finansiranja u Centralnoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi

Prema istraživanju koje je Evropska investiciona banka (EIB) objavila pod nazivom „Ozelenjavanje finansijskog sektora: Iz…

3 sata ago

Toni Bijelić “poludio” nakon vijesti da moli Draganu da se pomire, momentalno se oglasio

Biznismen se u poslednje vreme često oglašava na mrežama i hvali se “kako živi” Pevačica…

3 sata ago