in

“Ovo je država plemenskih poglavica koji zarobljenim drže građane i narode”

Slatka-Tajna.Eu

Slavo Kukić, univerzitetski profesor, poručio je u programu N1 da će razgovori između Drana Čovića i Bakira Izetbegovića završiti kao i svi ostali do sada.

On je istakao da sastanak lidera HDZ-a i SDA samo dokazuje da ovo nije država grđana i naroda, nego “država plemenskih poglavica koji zarobljenim drže građane i narode”.

“Ono što dogovore trebalo bi biti stavljeno pod nos onima koji glume vlast, po principu uzmi ili ostavi. Vidjet ćemo šta će biti, ne isključujem mogućnost da bude legitimirana etnička podjela i dovršeno etničko čišćenje. Diskriminirajući Izborni zakon može biti okidač za građane da definitivno presjeku, odu u druge dijelove BiH gdje su ‘svoji’ ili dignu sidro i okrenu leđa BiH kao što je masa njih već to učinila”, istakao je Kukić u uvodu.

Prema njegovom mišljenju formiranje Vlade FBiH prema rezultatima izbora iz 2018. godine nema veze za promjenama Izbornog zakona, niti evropskim putem “kojim razbijaju prsa i jedan i drugi”.

“Nema to nikakve veze, ali to je pokazatelj da i jednom i drugom i trećem, iz Banjaluke, nije do promjena. Da im je do održavanja postojećeg status quoa, jer su samo u tim uvjetima sigurni na pozicijama i sigurni pred zakonom”, izjavio je Kukić.

Kukić je rekao da je svaka promjena na evropskom putu BiH stvara nesanicu zbog svega što su učinili, a pogotovo poglavlje 23 i 24.

“Bez nje se postavlja pitanje imaju li izbori smisla, novac koji je potrošen. Ima li smisla izlaziti na sljedeće izbore. Ne mislim da će se išta dogovoriti, to je sistem uvjetovanja za kojeg nisam siguran da nije već dogovoren u međusobnim razgovorima, a ono što se emitira prema javnosti je neka vrsta blefa i bacanje prašine u oči”, dodao je.

U svim ovim odnosima – pobjednici su samo Izetbegović i Čović, rekao je, a gubitnici su građani BiH.

Govorio je Slavo Kukić i o porukama iz EU krugova prema BiH, OHR-u i šta bi se dogodilo da se on zatvori.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Interpretitrat ću vam dio razgovora kojeg je predsjedavajući Predsjedništva BiH dao australskoj televiziji, gdje je razotkrio zašto podržava da stranci odu. Kaže on ‘da se stranci sklone BiH bi propala za 24 sata’, a on bi to i želio. Ako takve poruke šalje prvi čovjek države – teško da možemo vjerovati da oni koji kreiraju procese u BiH će usmjeriti ka stvaranju ambijenta koji privlači kapital, otvara nadu… Teško, nemoguće”, rekao je profesor Kukić.

Što se tiče potencijalne crne liste za političare iz Republike Srpske koji ne postupe po Inzkovom zahtjevu i ne povuku priznanja presuđenim ratnim zločincima – Kukić je kazao da Dodik o tome specijalno ne razmišlja, ali razmišljaju ljudi iz NSRS.

“Nisam siguran da taj prijedlog ne stvara nelagodu predsjedniku NSRS, šefovima partija koje imaju svoje zastupnike u NSRS. Ako razumijem, ta prijetnja se odnosi i na šefove klubova. To znači da je realna opasnost da se oni nađu pod udarom”, zaključio je Kukić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ROĐENA KAO MUŠKARAC: Spavala sam sa mnogim fudbalerima Real Madrida

Ako vas muči perut napravite smjesu sa limunom