Categories: Estrada

Ovu vilu u Istri je Đole kupio za penziju: Bazen, sauna, jacuzzi, podno grijanje u preko 200m2

Đorđe je u Brtonigli trebao provoditi nekoliko mjeseci, u vili na brežuljku s krasnim pogledom. Nažalost, nije dočekao uživanje s porodicom u Istri, gdje je, takav je bio plan, trebao dolaziti na odmor, uživati u penziji.

Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana donio je žurnal sa čudesnim pejsažem…

– Ajmo mi u Istru – reko je – tamo žive vile… Ma, daleko je… Al’ kad već žive, same su krive… I, eto nas.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Tako je nekako glasio tekst pjesme novosadskog kantautora Đorđe Balaševića “Rapsodija o Katrin”, napisane 1978 godine. Nešto više od 40 godina kasnije muzičar je u Istri, u Brtonigli, blizu Umaga, kupio vilu. Uz njegovu, na malom brežuljku izvan samog mjesta, još je osam luksuznih vila.

Planirao je nekoliko mjeseci biti ovdje, uživati u blagodatima Istre, gdje je uvijek bio lijepo dočekan. Nažalost, prošlog petka veliki je kantautor preminuo.

Borio se s teškom upalom pluća kod kuće desetak dana, a kad je došao u bolnicu, već je bilo prekasno. Nažalost, nije dočekao uživanje s porodicom u Istri, gdje je, takav je bio plan, trebao dolaziti na odmor, “trošiti umirovljeničke dane”.

Nakon raspada bivše države Balašević je prvi koncert imao u Puli 2001. godine. Ne čudi stoga posebna povezanost za taj kraj. I to je jedan od razloga zašto je starost planirao provesti u Istri, piše “24sata“.

Luksuzno zdanje ima nešto više od 200 kvadrata, veliku okućnicu s parkiralištem i garažom za dva automobila. Sama vila sastoji se od golemog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama, vanjskom i unutarnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti kako ima i bazen od 40 četvornih metara, saunu, jacuzzi, podno grijanje… Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko tvrtke Balbelo, čiji je direktor njegova kći. Susjedi koji su kupili identične vile su svi redom stranci. Pretežito Nijemci, Austrijanci i Slovenci, koji također ne žele u blizini slušati gradsku buku, nego cvrkut ptica…


.

.

.

.

.

haber.ba

Redakcija

Recent Posts

Afrika otkrila kako je “uhvatila” Volkova u prevari sa koleginicom: “Otvorila mi je vrata u donjem vešu”

“Došla sam ispred njegovog stana, a onda sam pozvonila”, ispričala je pevačica Pevačica Sandra Afrika…

28 minuta ago

Pica-mafini su tako jednostavni, a preukusni

Ako vam je potreban recept koji vam neće oduzeti mnogo vremena, a da oduševi goste,…

54 minute ago

ELMEDIN KONAKOVIĆ TVRDI: ‘Zbog poteza kakav je napravio Goganović potrebna nam je rezolucija o Srebrenici’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ezy_watermark_18-05-2024_11-12-11-6640am.jpg","caption":"(Foto: Slobodna Bosna\/Samir Saletovi\u0107)","bg":"323a3b"}] Povodom obilježavanja 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo…

1 sat ago

MILJANA PROVJERAVA KOLIKO JE ZOLA JAK: Od njega ima samo jedan zahtjev

Miljana Kulić i Lazar Čolić Zola su razgovarali ispod trema. Naime, Zola je pohvalio Miljanin izgled…

1 sat ago

Foden najbolji igrač Premijer lige

Fudbaler Mančester sitija, Fil Foden proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige. Uz to je…

2 sata ago

Inflacija u EU stabilna u aprilu

Na razini EU-a godišnja stopa inflacije, mjerena harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena (HICP) koji omogućuje usporedbu…

2 sata ago