in

Bh. košarkaš kupio opremu Klinici za dječije bolesti u Zagrebu!

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić je još jednom pokazao ljudsku veličinu. Naš košarkaš je tokom boravka u hrvatskoj prijestolnici donirao Klinici za dječije bolesti u Zagrebu “Klaićeva”.

Naime, Nurkić je tokom boravka u Zagrebu na ličnu inicijativu i u dogovoru s prim. Zoranom Barčotom, dječjim hirurgom i voditeljem OHBP-a donirao novu opremu za rad Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Vrijednost donirane opreme je 250.000 kuna, što je oko 65.000 konvertibilnih maraka.

Vijest o Nurkićevoj donaciji, uz fotografiju, objavili su iz Klinike za dječje bolesti Zagreb na svojoj Facebook stranici.

– NBA igrač Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić tokom boravka u Zagrebu na ličnu inicijativu i u dogovoru s prim. Zoranom Barčotom, dječjim hirurgom i voditeljem OHBP-a donirao je novu opremu za rad Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Klinike za dječje bolesti Zagreb u vrijednosti četvrt miliona kuna (40.000 dolara), piše u saopštenju zagrebačke bolnice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nurkić se također oglasio i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici i tu istakao da ako se spasi jedan dječiji život da je njegovo srce ispunjeno.

– Ukoliko smo spasili samo jedan dječiji život i pomogli radu vrijednog medicinskog osoblja, moje srce je ispunjeno. Pozdrav, napisao je Nurkić na svojoj Facebook stranici.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić trenutno boravi u Zagrebu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ovu vilu u Istri je Đole kupio za penziju: Bazen, sauna, jacuzzi, podno grijanje u preko 200m2

Masaža s kojom lice poprima besprijekoran izgled