in

Student optužen zbog poticanja na terorističke aktivnosti negirao krivicu / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Sudom Bosne i Hercegovine Toni Bašić se izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je tijekom 2020. godine, u više navrata, putem Interneta javno poticao na terorističke napade, antisemitizam, rasizam, nacionalizam, kao i napade na LGBT populaciju.

“Časni sude, nisam kriv”, kazao je Bašić.

Na zahtjev branitelja Vlade Adamovića traženo je postavljanje branitelja po službenoj dužnosti, jer je Bašić student.

“Roditelji to plaćaju, a sad je doba korone”, rekao je Adamović.

Sutkinja Enida Hadžiomerović je kazala da će Sud donijeti odluku nakon što Adamović dostavi sve dokumente, prenosi BIRN.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Državno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Bašića u prosincu prošle godine.

Kako je ranije priopćeno iz Državnog tužiteljstva, Bašić je tijekom 2020. godine, u više navrata, putem Interneta i društvenih mreža poticao druge na izvršenje terorizma tako što je upućivao prijetnje antisemitskog sadržaja, kao i izjave i prijetnje kojima poziva na napade na rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Bašić se optužnicom tereti kako je upućivao prijetnje pripadnicima LGBT pokreta, kao i pozivao na izvršenje terorističkih napada na zgrade na teritoriji New Yorka u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

“Optuženi se tereti da je javno putem sredstava informiranja upućivao poruke javnosti koje imaju za cilj poticanje drugih na izvršenje kaznenog djela – terorizam, čime je počinio kazneno djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti, u svezi s kaznenim djelom terorizam Krivičnog zakona BiH”, navodi se u ranijem priopćenju Tužiteljstva BiH.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pobjeda košarkaša BiH protiv Bugarske za kraj kvalifikacija

Velja Ilic komedija do suza- 1 deo!!!