in

Počinje 2. faza cijepljenja osoba starije životne dobi i kroničnih bolesnika

Povodom početka cijepljenja protiv koronavirusa za građane grada Zagreba u okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi kao i osoba s kroničnim bolestima, a koje će početi danas u 9 sati, u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 111, Zagreb na istoj adresi će se u 11 sati medijima obratiti ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak.

Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna.

Za takve osobe organizirat će cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova. 

Tako će, u ovom slučaju, biti obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile na cijepljenje liječnicima obiteljske medicine u gradu Zagrebu, a koje neće moći biti obuhvaćene s 30 doza cjepiva koliko je svaka ordinacija zaprimila za tjedan od 22. veljače. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuVijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Podizanje svijesti o zaštiti okoliša uvršteno u Strategiju razvoja FBiH 2021 – 2027 / Bljesak.info

NISU RAZOČARALI: Rasta i Alen Sakić osvajaju “Jugoslavijom”