in

OK Srbije proslavio 111. rođendan, otvoren Virtuelni muzej

Slatka-Tajna.Eu

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obilježio je danas 111. rođendan, tradicionalno na platou ispred beogradskog hotela Moskva, gdje je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub.

Na spomen ploču predsjednik OKS Božidar Maljković položio je lovorov vijenac, intonirana je himna Srbije, a zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem isjekao je rođendansku tortu.

Maljković je istakao da uzvišene ideje koje nosi olimpijski pokret od samog početka moraju ostati vodilja i u današnjim vremenima.

“Kada smo se pre tačno godinu dana okupili na ovom istom mestu, nismo mogli da pretpostavimo da ćemo iza nas ostaviti veoma izazovnu godinu. Godinu u kojoj su čak pomerene i Olimpijske igre u Tokiju, ali i godinu u kojoj je Olimpijski komitet Srbije, kao i ceo olimpijski pokret pokazao svoju snagu i odlučnost – odlučnost da se i u teškoj situaciji pandemije virusa COVID-19 izdignemo iznad izazova, brinemo za naše sportiste i radimo na promociji olimpizma i najlepših ljudskih i sportskih vrednosti koje taj pokret nosi sa sobom. Te vrednosti u teškim vremenima kakva su danas, daju svima nadu i zato moramo istrajati u našoj misiji”, rekao je Maljković.

Maljković je podsjetio prisutne i na osnivače Srpskog olimpijskog kluba i zahvalio im se na viziji koju su imali.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Moramo istrajati i zbog generala Svetomira Đukića i njegovih kolega oficira, koji su baš na ovom mestu započeli tradiciju Olimpijskog komiteta Srbije, na današnji dan dugu 111 godina. Ti časni oficiri u amanet su nam ostavili ideje viteštva i fer pleja u sportu, ideje koje danas treba preneti i u svakodnevni život i komunikaciju, kako bismo se vratili pravim vrednostima. Danas zajedno bacamo pogled u svetliju budućnost i godinu, u kojoj nas očekuju Olimpijske igre u Tokiju, gde ćemo predstavljati našu predivnu Srbiju i stremiti ka što boljim rezultatima”, istakao je Maljković.

Ovom prilikom pušten je u rad Virtuelni olimpijski muzej, inovativni projekat Olimpijskog komiteta Srbije koji je podržan od strane kompanije DDOR osiguranje i fonda “Olimpijska solidarnost” Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Srpska strelkinja Zorana Arunović donirala je danas Olimpijskom muzeju opremu u kojoj je nastupala na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Svi koji posjete sajt olimpijskimuzej.rs imaće priliku da se upoznaju sa bogatom istorijom olimpizma u Srbiji i “prošetaju” kroz virtuelni muzej Olimpijskog komiteta Srbije.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

‘SB’ NA LICU MJESTA: Poslanici Naše stranke predali inicijativu za zabranu negiranja genocida, bilo bi dobro da ČOVIĆ I IZETBEGOVIĆ DANAS IMAJU OVO… (FOTO)

NIJE TREBALA O TOME PRIČATI: Maja Marinković se srela sa Takijem na kapiji “Zadruge”