in

Nije mogao ustati iz kreveta, a onda je inat proradio u njemu: Životna priča Mahira Sulejmanovića

Slatka-Tajna.Eu

Prije desetak mjeseci u medijima je odjeknula vijest da je popularni sarajevski muzičar, desna ruka najveće muzičke zvijezde Dine Merlina, Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, doživio tešku nesreću.

Ove nedjelje u emisiji „Nedjeljom popodne“ Hayat TV-a ugostili smo popularnog Mahira, koji je pričao o najtežim trenucima u životu.

Mahir Sulejmanović doživio je stravičan pad. Prve prognoze su govorile da nikada neće stati na svoje noge,  ali ipak uz stučnu pomoć, uz snagu volje, trud i vjerovanje uspio je da stane na svoje noge.

U emisiji Nedjeljom popodne prisjetio se kobnog trenutka.

Sunčao sam se na tom mjestu sto puta, prelazio sam tu ogradu. Kada sam prešao desnom nogom, lijeva mi je ostala na limu i tu sam, padajući, rasparao nogu na armaturu, pokidao sam tetive, živce, vene, mišice. Nakon toga sam pao.

Dva dana prije nesreće, prema Mahirovim riječima, osjetio je da treba promijeniti svoj ustaljeni ritual. Naime, Mahir je imao ekipu sa kojima je provodio svoje dane, planirao sportske izazove. Jedan dan bi obilazili bh. planine, a drugim danima posjećivali Fojnicu.

Kada nisam vjerovao u sebe, Haris je vjerovao. Govorio mi je sljedeće sedmice idemo niz stepenice. Pomislio sam, Harise kakve crne stepenice… – priča nam Mahir.

Prema riječima fizioterapeta, Mahira je zatekao u stanju u kojme nije mogao ustati iz kreveta, pomjeriti se niti na desnu niti na lijevu stranu, povreda je bila kao ratno-sportska.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poslije prvog treninga Mahir je dobio temperaturu. Mi ne radimo treninge po sat vremena, radimo po šest sati kada je šetnja u pitanju. Kada trening završi Mahir ostaje sam kući. Najveći zadatak je da on upozna sebe u drugom svjetlu i da se osjeća korisno prvo sebi, svojoj porodici a kasnije svim svojim bližnjim.

Bilo je suza, smijeha, ”nevjerovanja” ali sve je to prethodilo da Mahir danas korača bez ikakvih pomagala iako ljudi ne vjeruju da uopće ne osjeća lijevu nogu od koljena prema stopalu.

Inat je proradio u meni, iako su mi govorili da imam 20 posto šanse da prohodam, o trčanju i biciklu da ne.govorim. Govorili su da prodam oba bicikla – govori Mahir

Mahir je definitivno pokazao jedan ogromni karakter, naljudsku volju, želju i motivaciju, a njegovu priču pogledajte u nastavku.

IZVOR: Hayat.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VatanMed grupacija estetskih klinika otvorila svoja vrata i u Sarajevu

Mađarska sutra počinje cijepiti stanovništvo kineskim Sinopharmom