in

SEAD PREDVIDIO PANDEMIJU I LOKDAUN: Šefovska palica mu bolja od mikrofona

Slatka-Tajna.Eu

Jedan od rijetkih predstavnika muzičke scene koji se ne oglašava niti komentariše period pandemije je popularni narodnjak Sead koji živi i radi u Švedskoj.

On kao da je predvidio pandemiju i lokdaun, kao da je predvidio taj teški period za muziku pa je svega nekoliko mjeseci prije prihvatio vrlo odgovornu funkciju na građevini. Ni sam sebi kaže ne zna objasniti šta mu se desilo pa da muziku stavi na drugo mjesto. Muzika je dio njega, nešto u čemu uživa u svakom trenu. Naravno, porodica je to privilegovano mjesto preuzela, tu obavezu nikada nije ignorisao.

-No, ja ni dalje ne odustajem od muzike – naglasio je. Neke od covera snimio je sa Goranom Matićem Gorančetom i Dream Teamom i ekranizirao ih. Misli da će sve to biti dobro jer će se zasigurni dopasti narodnjačkim sladokuscima s obzirom da su u pitanju dobre pjesme. On ih je otpjevao svim svojim bićem i naravno kvalitetnim glasom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sead je omiljen među kolegama zbog njegovog prefinjenog pristupa, odmjerenog što izlazi iz okvira estradnjačkih umišljenosti. Svaka pjesma koju je snimio je hit, a sa njima je pokupio brojne i značajne laureate, priznanja, jednostavno postigao je uspjeh na estradi. Većina njegovih pjesama su drugačiji od onih koje on nosi u dušu, a to su pjesme “Južnog vetra” za koje kaže da ih voli iz sve snage.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hipohondrijski poremećaj-zašto nastaje i kako se liječi

‘SB’ NA LICU MJESTA; JAZAVCI PRED SUDOM: Četnici-ravnogorci stigli u Sarajevo (FOTO)