in

IAKO JE VEĆ ULOŽIO BOGASTVO: Brega prekinuo gradnju vile u Beogradu

Slatka-Tajna.Eu

Goran Bregović uložio je milion eura u izgradnju luksuzne vile na Senjaku prije nekoliko godina, ali ona još uvijek nije završena.

Kineski zid

Naime, muzičar je još 2009. godine počeo izgradnju nekretnine u elitnom dijelu Beograda ali je ona, iako je u nju uloženo čitavo bogatstvo, počela da se urušava.

Goran je kupio staru trošnu kuću za čiju je rekonstrukciju tražio dozvolu, ali budući da je istu srušio do temelja i počeo izgradnju potpuno nove višespratnice, imao je problema sa građevinskom inspekcijom te mu je bila zabranjena gradnja. U istoj ulici na Senjaku, prije ove, podigao je još jednu višespratnicu, koju je takođe bez dozvole zidao. Te stanove je kasnije, po basnoslovnim cijenama rasprodao, kako pišu mediji.

Kuća u koju uložio milion eura, ima nekoliko hiljada kvadrata, okućnicu i dvorište, a ako iste je podigao pravi kineski zid visine 2 metra, kako komšije ne bi vidjele šta se dešava iza zidina. Međutim, ta je ograda potpuno propala i prije završetka građevinskih radova.

Bregović živi u Parizu. Zbog toga, iako je sam bio investitor svoje gradnje, podizvođači radova su očigledno odrađivali posao loše jer nije bilo nikog da ih nadgeda. Ograda ni danas, 11 godina kasnije nije završena, nije urađena ni njena fasada, a propala je i ona pređašnja. Određeni dijelovi same kuće takođe propadaju, pa se postavlja pitanje da li je Brega odustao od ulaganja zbog finansijske krize ili će istu prodati.

Protivno adaptaciji

Opštinska inspekcija Savskog venca podnosila je 2010. godine krivičnu prijavu protiv Gorana Bregovića zbog nelegalne gradnje i kršenja zabrane radova na tada zapečaćenom gradilištu. On je, tada, kao investitor podnio zahtjev za adaptaciju stare kuće u Suvoborskoj ulici na Senjaku. U dvorištu su tada, iskopali temeljnu jamu dubine oko jednog metra radi pripreme za izgradnju novog objekta.

Građevinski inspektori Opštine Savski venac naložili su da je to protivno adaptaciji, jer se tako mijenja struktura objekta i da se stane sa radovima. Tada je donijeto rešenje da Bregović pribavi odobrenje za gradnju, koje je kasnije i pribavio.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Poraz Dobojlija, “osice” na tronu

Najbolji naš skijaš Emir Lokmić poslao poruku nakon historijskog uspjeha