in

SABIT SAŠA DERVIŠEVIĆ, ESTRADNI MENADŽER: Da su me pjevači slušali, danas ne bi kukali

Slatka-Tajna.Eu

Cijenjeni estradni regionalni menadžer Sabit Saša Dervišević vrijeme pandemije koristi da malo više putuje, pa mu nije toliko ni dosadno kao mnogim drugim ljudima.

Naime, Saša sa porodicom živi u gradu na Majni, u njemačkom Frankfurtu, a tu ima i privatni biznis.

Biznis u Frankfurtu

-Ja sam uvijek govorio da svi oni koji se na bilo koji način bave muzikom moraju da zarađeni novac ulažu u neke druge poslove, jer se uvijek može desiti da muzika stane. Pjevače sam uvijek savjetovao da zarađeni novac ostavlju po strani, za te neke „crne dane“ ili da ga ulože u nešto profitabilno, a što nema veze sa muzikom. Da su me mnogi od njih poslušali danas ne bi kukali kako nemaju, kako su potrošili zarađeno, a nastupa nema. Ja sam pametno ulagao u biznis koji nema veze sa estradom, a to se evo sada pokazalo kao jako dobro. Tačno je da sam lociran u Frankfurtu, ali mene nekako mjesto ne drži.

Ovih dana vrijeme provodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Dogovara neke nove pjesme za svog „pulena“ Menila Velioskog, ali isto tako i u neobaveznim, a tako dragim i lijepim susretima sa pjevačima.

-Na estradi nema mnogo iskrenih prijatelja, a li ja ono što imam to je pravo prijateljstvo. Nema meni više moga Šabana, a kako se približava godišnjica njegove smrti sve mi je gore i gore. Njega niko i nikad neće moći da zamjeni. Ali, dragom Bogu hvala tu su mi još neki dragih ljudi, poput Mileta Kitića i njegove supruge, pa sam ovih dana bio u Šapcu i baš se lijepo družio sa fenomenalnim Ljubom Aličićem, koji je ostao isti. Nije se promjenio, nije se uzdigao do nebesa, koliko megahitova ima, mogao je. Obećao sam mu kada ovo ludlio jednog dana stane, da ćemo malo više i češće sarađivati. Jer siguran sam da vrijeme starijih i kvalitetnijih pjevača ponovno dolazi – kaže Sabit.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ponos države

Svaki dolazak u Sarajevo uvijek iskoristi da se prvo javi svom Haldanu, bratu i prijatelju, pa se onda nađeu na kafi i baš potraje druženje.

-Halid Bešlić je ponos naše države, a svaki pjevač bi se trebao ugledati na njega, kako biti velik, a ostati tako prizeman i čovjek iz naroda. To ne može svako, to mogu samo ljudi koji su prije svega velike ljudske veličine. Jedan dio vremena provodim i u Tuzli, pa ću opet nazad za Frankfurt, a za kasnije ćemo vidjeti – ispričao nam je Sabit Saša Dervišević.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Što se sprema ekonomiji u Federaciji / Bljesak.info

TAMARA MILUTINOVIĆ O ODNOSU SA TEODOROM DŽEHVEROVIĆ: Da sam ja zgriješila, ja bih pozvala