in

Predak britanskog princa postat će svetac / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski katolički svećenik iz 19. stoljeća, daleki rođak britanskog princa Williama, na putu je da postane svetac, objavio je Vatikan, prenosi Hina.

Vatikan je u subotu izvijestio da je papa priznao “herojske vrline” Georgea Spencera, svećenika pasionskog vjerskog reda koji je živio od 1799. do 1864. godine.

Spencer, koji je napustio Anglikansku crkvu, uzeo je ime “Ignacije Svetog Pavla” nakon što je postao katolički svećenik.

Princ William i princ Harry u rodbinskoj su vezi sa Spencerom preko njihove majke Diane Spencer, pokojne princeze od Walesa, koja je umrla 1997. godine.

Spencer je bio Dianin praprapraujak, a ujedno i praujak ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla, stoji na web stranici rimokatoličke biskupije u Shrewsburyju.

Odrastao je na imanju predaka Spencer u Althorpu gdje je princeza Diana pokopana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon što se zaredio u Rimu vratio se u Englesku i služio siromašnim irskim migrantima u West Midlandsu.

Pasionski vjerski red u Britaniji već desetljećima radi na pronalasku razloga da ga se proglasi svetim, istražujući njegov život i spise.

Papin potez znači da Spencer sada ima naslov “sluga Božji”.

Njegova je kanonizacija još uvijek u ranoj fazi. Spenceru bi se moralo pripisati jedno čudo da bi bio proglašen blaženim i još jedno da bi postao svetac. Čudo obično podrazumijeva medicinski neobjašnjivo ozdravljenje osobe.

Prema učenju Rimokatoličke crkve samo Bog čini čuda, ali sveci, za koje se vjeruje da su s Bogom na nebu, se zauzimaju za ljude koji im se mole.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zorica Brunclik i Lepa Brena godinama ne pričaju! Evo zbog čega!

VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA NA VISOČICI: Slijedi podizanje helikoptera