in

LJEPOTICE PROŠLIH VREMENA U SAVREMENOM SVIJETU: Kako bi nekadašnje ikone stila izgledale s botoksom i filerima

Slatka-Tajna.Eu

Sa samo 16 godina Kajli Džener (Kylie Jenner) je u usne ubrizgala prvu injekciju koja je proizvela čitavu generaciju djevojaka i žena koje su počele da pumpaju usta. Kako bi ikone stila koje su danas mjerilo prirodne ljepote izgledale s botoksom i filerima pokazao je umjetnik Met Meitlend.

Interesovanje za filerima danas se svrstava u popularni trend, a pumpanje usana i zatezanje očnih kapaka postalo je svakodnvica. Moderno doba donijelo je kvazi sliku ljepote, što je ogledalo našeg društva opsjednutog lažnim slikama naših “savršenih života” i istih takvih lica.

Kolaž umjetnik Met Meitlend je to iskoristio na najbolji način. Zadržavajući se na istinskim zvijezdama koje su obilježile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rezultat su pomalo uznemirujuće, ali i smiješne ilustracije. Meitlend nije želio da kritikuje već da prikaže na svoj način fenomen savremenog doba.

-Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomjeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Majkl Džekson, je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima ljepote. Novo normalno možeš da vidiš širom svijeta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvijezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove – rekao je ovaj umjetnik.

Priredio: O.T.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nevjerovatno šta rade Novaku, sumnjali su i u povredu

Digital Products Done Right By Marketing Members, LLC and Daniel Sells