in

Jerinić: Desant na Doboj nije uspio

Slatka-Tajna.Eu

Manje od jednog sata nakon zatvaranja biračkih mjesta u Doboju, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Doboja Boris Jerinić siguran je u pobjedu.

U prvom javnom istupu Jerinić ističe da ne bi da prejudicira, ali da su prvi rezultati sa manjih biračkih mjesta jasan pokazatelj da je SNSD opet pobijedio.

U štabu u centrali SNSD vise informacija očekuje se tokom večeri posle 21 časa.

“Recimo biračko mjesto Skipovac, ja 49 glasova, Cvijan Filipović tri glasa, Todorović, koji je rodom odatle nula glasova. Mogu slobodno proglasiti pobjedu, ali ne bih prejudicirao. Doboj je slobodarski grad, multinacionalni grad. Desant na Doboj, koji je opozicija najavila nije uspio! Opozicija je slomila zube u Doboju”, zaključio je Jerinić.

U 19 sati zatvorena su biračka mjesta na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Građani s pravom glasa danas su na ponovljenim lokalnim izborima birali gradonačelnika i članove Skupštine Grada Doboja na 89 biračkih mjesta.

Do ponavljanja izbora je došlo nakon što je Centralna izborna komisija poništila lokalne izbore u Doboju i Srebrenici održane u novembru 2020. zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti.me u izbornom procesu, pogotovo one koji se odnose na glasanje putem pošte. Ranije su iz Inicijative pozvali i bošnjački narod da bojkotuje ponovljene izbore.

Na ponovljene izbore do 16 sati u Doboju je izašlo 46,68 posto birača, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ĐORĐE MILUTINOVIĆ NAKON „ZADRUGE“: Tužit ću Taru Simov!

Preokret Zvezde u finišu za pobjedu protiv Spartaka