in

Bosanka Najla Ćeman dobitnica prestižne nagrade “Forbesa”

Slatka-Tajna.Eu

Kao dio dodjele zvjezdica 2021. godine, Forbesov turistički vodič (FTG), jedini globalni sistem ocjenjivanja luksuznih hotela, restorana i banja, objavio je da je Najla Ćeman, koja radi u Spa hotela “Four Seasons New York Downtown” osvojila je priznanje najboljeg svjetskog Spa zaposlenika svih luksuznih hotela za 2021. godinu.

– Ove nagrade Zaposlenika godine slave uzorne članove osoblja koji se ističu u usluzi gostiju i saradnika – kazala je Feni dobitnica Najla Ćeman.

Kandidati iz svih dijelova svijeta

Rođena je 1972. godine u Velikoj Kladuši, a napustila je ratom razorenu BiH prije 27 godina. Sada sa svojom porodicom živi u Bruklinu.

Ističe kako se nije nadala nagradi jer je bilo puno kandidata iz svih dijelova svijeta.

– Ova prestižna nagrada “Forbes Travel Guide 2021 Spa Employee of the Year” je nagrada za sav moj rad i trud. U ovakvom poslu uvijek morate biti korak ispred te se i dalje školujem i educiram – kazala je Ćeman.

U Spa u hotelu “Four Seasons Downtown New York” radi od kada se otvorio, 2016. godine. Radi kao vodeći terapist, za tretmane kože i manikir i pedikir.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Godine iskustva

Ćeman koja ima 20 godina radnog iskustva, je u vrijeme pandemije, kada je bilo sve zatvoreno, odlučila da pohađa brojne kurseve vezane za svoju struku kako bi još bolje usavršila znanje. Ni pandemija nije je spriječila da pronalazi pozitivnost u teškim vremenima, jer, kako kaže, to je njen način života.

To je na kraju i dokazala, da bude izabrana kao najbolji radnik koji gostima pruža vrhunske zdravstvene usluge, kao i usluge ljepote i masaže.

– Tokom najizazovnije godine za ugostiteljsku industriju, ovi su pojedinci ne samo ustrajali, već su imali značajan utjecaj na goste i njihove kolege. Svaki od ovih pobjednika personificira izdržljivost, domišljatost i gracioznost naše zajednice. Oni su svima nama inspiracija – kazao je izvršni direktor “Forbes Travel Guide” Filip Bojen (Boyen) u obrazloženju za nagrade koje su dodijeljene.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sahranjen Đorđe Balašević, tamburaši svirali “Oliveru”

Čuvarkućom do ljepše kože – Azra Magazin