in

“Zmajevi” na Grke za prvo mjesto

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaška reprezentacija BiH u subotu igra pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Evrobasket 2022. godine, a protivnik u posljednjem “balonu” u Rigi (Letonija) biće joj selekcija Grčke. Obje selekcije su već osigurale plasman na EP, tako da su “zmajevi” bez rezultatskog pritiska stigli na treći kvalifikacioni turnir.

Bh. košarkaši imaju priliku da trijumfom zasjednu na vrh Grupe H. Puleni Vedrana Bosnića imaju skor 3-1 baš kao i prvoplasirana Grčka. “Zmajevi” su inače u Rigu stigli dodatno oslabljeni, nakon što su poštedu dobili Edin Atić i Milan Milošević, uoči puta ostali su bez Ismeta Sejfića, Karla Matkovića, Darka Talića i Nedima Buze, tako da će Bosnić u rosteru imati 12 igrača.

“Fale nam neki igrači, ali može trener opet da proba više igrača i da vidi na koga može u budućnosti računati. Već smo ostvarili cilj plasmanom na Eurobasket, tako da ove dvije utakmice treba da iskoristimo da se još bolje uigramo i rastemo kao ekipa. Naravno, moramo dati sve od sebe da pokušamo obje utakmice dobiti”, rekao je bh. reprezentativac Emir Sulejmanović.

Utakmica između BiH i Grčke igra se u subotu od 15.30, a u ovoj grupi veoma važan susret igraju Letonija i Bugarska. Dosta uzbuđenja se očekuje u preostalim grupama. Posebno je zanimljivo u Grupi G, gdje Crna Gora na domaćem terenu prvo igra protiv Francuske, a zatim u ponedjeljak protiv Njemačke. Crnogorci moraju da pobijede obje utakmice i da se nadaju porazu Velike Britanije u makar jednom susretu. U Grupi D Hrvatska je osigurala prolaz, Turska igra meč odluke protiv Švedske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Optimističan sam. Pokušaćemo da dobijemo oba meča. Šta bude – biće. Cilj je da igramo dobru košarku”, kazao je reprezentativac Crne Gore Džastin Kobs.

Prije posljednjeg “balona” plasman na EP je izborilo sedam reprezentacija kroz kvalifikacije: BiH, Hrvatska, Grčka, Slovenija, Izrael, Španija i Ukrajina, koje su se pridružile domaćinima narednog Evrobasketa, Gruziji, Italiji, Češkoj i Njemačkoj. Plasman na EP izboriće po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe osim grupa u kojima se nalaze domaćini EP.

Parovi, subota (5. kolo): Turska – Švedska (15), Ukrajina – Slovenija (15), Belgija – Danska (15.30), Grčka – BiH (15.30), Njemačka – V. Britanija (17), Hrvatska – Nizozemska (18), Češka – Litvanija (18.30), Letonija – Bugarska (18.30), Crna Gora – Francuska (18.30).


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sve spremno za ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju

VAKCINACIJA PROTIV KORONE: Zijo Valentino će to uraditi kao da je loto