in

NEW YORK: Pilot projekt dijeljenja električnih romobila će biti predstavljen u Bronxu

Slatka-Tajna.Eu

Odjel za prijevoz New York Citya (NYC Department of Transportation) je najavio kako će pilot projekt dijeljenja električnih romobila biti predstavljen u četvrti Bronx, izvještava engadget.com.

Program će početi ovog proljeća u Eastchesteru, Wakefieldu, Pelham Parkwayu i Co-Op Cityu. Oko dvije do tri tisuće električnih romobila je namijenjeno za “povećanje razine e-mobilnosti građana do bezbroj kritičnih odredišta”. Podsjetimo kako su vlasti New York Citya već ranije izdao odobrenje tvrtkama za projekte dijeljenja električnih motocikala i bicikala, dok su električni skuteri većinom bili iznajmljivani na duže vrijeme. U službenoj objavi za javnost se ističe kako će se uskoro javno “predstaviti odabrane kompanije, između onih koje su se odazvale ponudi”.

Nova objava će otkriti i detalje o obavljanju ovakve djelatnosti i pojedinosti o sigurnom kretanju u prometu. Ovim projektom se želi pomoći građanima na relativno dugom putu od stanica podzemne željeznice do odredišta, a romobile se planira postaviti i u blizini sveučilišta, bolnica i drugih važnih mjesta.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










(TBT)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIKADA NE BISTE POGODILI: Sa kim Boban Rajović sprema novi hit?

Teodora Džehverović sprema osvetu Lukasu: Evo šta mu je zamjerila!