in

MINISTRICA BISERA TURKOVIĆ RAZGOVARALA S BIVŠIM DIREKTOROM CIA-je: BiH će imati podršku SAD-a…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/02/turkovic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/02/turkovic.jpg”,”caption”:”Bisera Turkoviu0107 (Foto: Slobodna Bosna/S.S.)”,”bg”:”e3ece3″},{“img”:”/img/vijesti/2021/02/turkovic-petraunus-696×391.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/02/turkovic-petraunus-696×391.jpg”,”caption”:””,”bg”:”2d2a33″}]

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković jučer je telefonom razgovarala sa predsjednikom KKR Global Instituta iz SAD-a i bivšim direktorom CIA-je, generalnom Davidom Petraeusom.

Ministrica Turković i general Petraeus razgovarali su o prioritetima i strateškim opredjeljenjima nove američke administracije te o poziciji Bosne i Hercegovine u kontekstu vanjskopolitičkih aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Na sastanku je razgovarano i o podršci SAD-a euroatlantskim integracijama naše zemlje te o mogućim novim američkim investicijama u Bosni i Hercegovini i regionu. Istaknuto je da je dolaskom nove američke administracije, na čelu sa predsjednikom Bidenom, povećan interes SAD-a u regionu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

General Petraeus naglasio je da je Bosna i Hercegovina bila i ostala prijatelj SAD-a te da će naša zemlja moći računati na podršku i u budućnosti. S druge strane, ministrica Turković zahvalila je SAD-u za svu pomoć koju je ova prijateljska zemlja pružala i još pruža Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Petraeus je bivši direktor CIA-je, koji je doktorirao međunarodne odnose na Univerzitetu Princeton. Penzionisani je američki general s četiri zvjezdice, koji ima bogato iskustvo u Pentagonu, a tokom bogate karijere, obavljao je i dužnost pomoćnika šefa osoblja za operacije NATO stabilizacije u Bosni i Hercegovini.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Balaševićeva nikad viđena fotografija iz vojske sa Oliverom: Njegove dane u Zagrebu obilježila su i druženja sa ovim pjevačem!

Osaka šampionka Australijan opena