in

Poznati se opraštaju od Balaševića: Jedan D mol za Đoleta!

Slatka-Tajna.Eu

– I eto, zimski dan, k’o stvoren za tugovati, al’ ne dam da me do’vati, danas nikako, danas bolje ne. Mi pesnici imamo svoje trikove, tuga je tu za stihove, a radost je za voljene – napisao je glumac Milan Marić, što je inače Balaševićeva pesma “Duet zapevaću sam”.

– Ako sam nečije tekstove pesma do poslednjeg slova znala, onda su to bili tvoji. Veliki šmekeru, mnogo je teško, počivaj u miru, dragi Đole – napisala je glumica Lidija Vukićević.

– Veliki, legendarni… Takvi kao ti ne umiru – napisala je pevačica Jelena Karleuša na društvenoj mreži Instagram.

Glumac Miloš Biković od Balaševića oprostio se njegovom fotografijom sa koncerta uz koju je dodao emotikon slomljenog srca.

– Zbogom, legendo! – napisala je pevačica Anastasija Ražnatović i dodala emotikon slomljenog srca.

– “Sklon’te čaše i bokale, razbio bih svet od šale, da je samo slučajno od stakla…” Đorđe Balašević – napisala je glumica Jelisaveta Orašanin.

– Ode Đole tiho i bez pozdrava… Ne znam da se oprostim od Đorđa Balaševića i ne znam ni šta se kaže kada ode Đorđe Balašević… Đole, kada odeš sa tolikim pesmama iza sebe, otišao si samo onako, zapravo nisi otišao nikada… Neka ti je laka zemlja i počivaj u miru, dragi Đole – napiso je Vlado Georgiev na Tviteru.

– Moj Novosađanin, moj prijatelj, duh mog grada, pesnik, čovek. Neki bi to prosto tugom nazvali. Jedan D-mol za tebe, Đole moj – napisala je pevačica Dara Bubamara.

– Mnogo sam se rastužio kad sam saznao da je Đole preminuo. On i ja smo bili prijatelji, ne znam ni koliko je javnost bila upućena u to. Znao sam da je imao obostranu upalu pluća i da nije odmah hteo da ode da se leči, pa eto. Na kraju se stanje pogoršalo. Mnogo je rano otišao, žao mi je što je tako, ali mi ne sudimo o tome. Neka mu je večna slava! – rekao je Miroslav Ilić za “Kurir”.

Pevač Slobodan Radanović od Balaševića se oprostio fotografijom na kojoj su on, legendarni kantautor, kao i njegov sin Đorđe.

– Panonski mornar…Laka mu plovidba… Đorđe Balašević – napisao je glumac Aleksandar Srećković Kubura.

– Počivao u miru, “Panonski mornaru”, saučešće porodici – napisao je pevač Toni Cetinski.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Bio si najveći. Počivaj u miru – napisao je pevač Hari Mata Hari.

– Uplaši me sjaj milion sveća kad se nebom popali… Gde je tome kraj? Za kog su tako dubok zdenac kopali? … Zašto se sve dešava, dal’ čovek išta rešava il’ smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama? Počivaj u miru, dragi Đole, hvala na svakom stihu – napisala je pevačica Ana Sević.

Podsetimo, Đorđe Blašević je preminuo danas, 19. febrauara, na Infektivnoj klinci u Novom Sadu, gde se prethodnih dana lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević rodio se 11. maja 1953. godine u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma.

Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku. Singl “Računajte na nas”, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima.

Objavio je veliki broj pesama koji su postali vanvremenski hitovi, a samo neke od njih su “Ne lomite mi bagrenje”, “Slovenska”, “Namćor”, “Ringišpil”…

 

Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Poslije svega njene 3 dušice: Anabela Atijas uskoro postaje baka, a sada je objavila fotku trudne Lune i raznježila fanove!

Osmanović: Članovi SIP-a se moraju svidjeti Dodiku / Bljesak.info