in

Podrška digitalizaciji preduzeća u BiH – Dostupan besplatan onlajn alat Digitalni puls

Kako bi podržao preduzetnike iz BiH u unapređenju njihovog poslovanja, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u okviru projekta DigitalBIZ, je kreirao besplatan online alat za podršku digitalizaciji mikro, malih i srednjih preduzeća, pod nazivom Digitalni puls.

Ovim alatom moguće je izvršiti samoprocjenu digitalne zrelosti preduzeća u oblastima digitalna komunikacija, digitalni odnosi sa klijentima, digitalno i zaposlenici, informacijska i IT sigurnost, digitalno upravljanje kompanijom i digitalna proizvodnja i usluge. Na osnovu rezultata samoprocjene, alat nudi i savjete za unapređenje, tačnije skup osnovnih preporuka koje će preduzećima pomoći na putu njihove digitalne transformacije.

Digitalni puls je baziran na iskustvima i dobrim praksama iz Evropske unije, koja su prilagođena potrebama bosanskohercegovačkih preduzeća. Dostupan je na onlajn platformi www.digitalnaekonomija.ba  te su predstavnici svih mikro, malih i srednjih preduzeća u BiH  u mogućnosti ga koristiti i tako saznati kako unaprijediti svoje digitalno poslovanje, saopćeno je iz UNDP.

Projekat DigitalBIZ je projekat Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) koji pruža podršku digitalnoj transformaciji privrede kroz potrebne politike i regulatorne izmjene, razvoj kapaciteta, kao i razvoj infrastrukture za prenos tehnologije i poticanje inovacija. Ovaj projekat predviđa pružanje podrške institucionalnim partnerima, posebno pružateljima usluga za razvoj poslovanja (npr. privredne komore, razvojne agencije, inovacijski centri, tehnološki parkovi itd.) u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj digitalne ekonomije odnosno povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta i sektora, kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog rasta kroz digitalne inovacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

“Velika vjerovatnoća da je pucano na Aladžu, napad na našu zajedničku ljepotu”

Nikola Jokić starter na NBA Ol star meču