in

NLB Banka i Vlada TK nastavljaju saradnju

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Tuzlanskog kantona i NLB Banka Sarajevo potpisali su ugovore o vršenju usluga unutrašnjeg platnog prometa i depozitne banke. Predmet ugovora je pružanje usluga poslovne banke u domenu prikupljanja prihoda i prijenosa sredstava po nalogu Ministarstva finansija, odnosno obaveza u domenu transakcijskog i depozitnog računa.

U ime NLB Banke ugovore je potpisala predsjednica Uprave Lidija Žigić, dok je u ime Vlade Tuzlanskog kantona to učinio ministar finansija Vedran Lakić.

“Izuzetno mi je drago što ćemo u narednih pet godina biti poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona. Posebno u ovim izazovnim vremenima apsolutna podrška NLB Banke zasigurno neće izostati u bilo kojem segmentu. Najveći broj naših klijenata dolazi upravo iz ove regije, zbog čega me dodatno raduje što će NLB Banka biti depozitna i transakcijska banka te nastaviti pružati usluge unutarnjeg platnog prometa, kao i širiti svoje kapacitete na području Tuzlanskog kantona”, kazala je Žigić.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora, Vlada Tuzlanskog kantona je najveći komitent NLB Banke, a s obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, izražena je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

“NLB Banka, odnosno njena prethodnica – Tuzlanska banka, i sama je proizvod ove regije i ona je naš svojevrstan brend. Nas u Vladi Kantona raduje pozitivan trend poslovanja i rast NLB Banke. Drago nam je čuti da je NLB Banka u Bosni i Hercegovini, uz sve turbulencije koje je donijela pandemija korona virusa, 2020. godinu okončala sa zadovoljavajućim rezultatima”, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ ZNA PREVIŠE: Evo šta je otkrio o Karleuši i njenim “opasnim vezama” !

Rođen u siromašnoj porodici, a živio kao kralj: Detalji iz života Šabana Šaulića