in

NA POČETKU KARIJERE SVIRAO ZA BUREK I JOGURT: Dejan Matić prošao trnovit put do zvijezda!

Slatka-Tajna.Eu

“Malo ko zna da sam svirao bubnjeve, tako sam i počeo. Volio sam da pjevam, ali to mi nije bio prioritet. Uhodao sam se sa tom nekom mojom ekipom sa kojom sam počeo da sviruckam i tezgarim. Imao sam bend, a ja sam bio ponosni bubnjar. Znam da sam se prebrojavao poslije svakog nastupa i da sam imao taman za burek i jogurt. Tek sam kasnije, poslije dužeg vremena radio za 100 maraka, a onda za 150 maraka i tako sve više i više. Nisu to bile neke velike pare, ali ja sam bio sretan”, govori folker Dejan Matić za Nova.rs.

Pjevač Dejan Matić kao srednjoškolac počeo je da nastupa sa drugarima, davne 1996. godine. Rođeni brat Saše Matića tada je počeo kao bubnjar u jednom bendu i radio je samo za džeparac, kako bi imao dinar u džepu. Prije nego što se pronašao u pjevanju i postao majstor za klavijaturu, Matić je aktivno svirao svaku noć, iako mu se svirke tada nisu finansijski isplatile. U razgovoru za portal Nova.rs, Dejan otkriva da je od jedne noći imao novca da kupi samo burek i jogurt, te da je prošao trnovit put dok mu cifra nije skočila na 100 maraka po svirci.

“Rado se sjećam tog perioda. Bio sam klinac, završavao srednju školu. Malo ko zna da sam svirao bubnjeve, tako sam i počeo. Volio sam da pjevam, ali to mi nije bio prioritet. Uhodao sam se sa tom nekom mojom ekipom sa kojom sam počeo da sviruckam i tezgarim. Imao sam bend, a ja sam bio ponosni bubnjar. Znam da sam se prebrojavao poslije svakog nastupa i da sam imao taman za burek i jogurt. Tek sam kasnije, poslije dužeg vremena radio za 100 maraka, a onda za 150 maraka i tako sve više i više. Nisu to bile neke velike pare, ali ja sam bio sretan. To vrijeme ne može da se mjeri sa današnjim, u kojem se ne zna ko pije, a ko plaća. Tada su bile aktuelne kafane i splavovi u Beogradu i radilo se svako veče. Nisam bio javna ličnost i nikada nisam nailazio na probleme. Ljudi raznog kalibra su dolazili da nas slušaju i zaista nikada nisam doživio nijednu uvredu ili poniženje”, govori Dejan za Nova.rs.

Matić je prvi put uzeo mikrofon u ruke kada je pjevač njegovog tadašnjeg benda bio sprečen da odradi nastup. Tada je Dejan istovremeno svirao bubnjeve i pjevao. Tek kada se pojavila aranžer klavijatura, on je prešao na taj instrument i prodao bubanj. Međutim, do prekretnice je definitivno došlo po molbi njegovog kolege Ace Pejovića da ga zamijeni na nastupu.

“Tada me je zapazio menadžer lokala pa me pozvao da sutradan opet zapjevam i zasviram. Poslije par mjeseci kupio sam klavijaturu i radio”, rekao je Dejan, kojeg je spazio Dragan Stojković Bosanac i ponudio mu saradnju.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dejanov prvi album pod nazivom “Zaigraj” u prodaji se pojavio u novembru 2002. godine. Pored naslovne pjesme, koju je publika odmah prihvatila, našle su se numere “Pola pola”, “Ta lijepa žena nevjerna”, “Ruža”, “Nigdje k’o u Bosni” i druge. Za 19 godina, koliko je aktivno na sceni, pjevač je napravio brojne hitove koje njegove kolege izvode na svakom nastupu.

Iako je nekada radio za burek i jogurt, danas po svirci naplaćuje i do 5.000 evra, u zavisnosti kog je tipa proslava. Sa suprugom i djecom se preselio u naselje nedaleko od Beča, a u Srbiju dolazi po potrebi, zbog posla.

(express/nova.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Imamo odgovor zašto bebe mirišu privlačnije od odrasle djece / Bljesak.info

How To Fly For Free Using Frequent Flyer Miles | Fly for Free | Free Airfare | Fly Free