in

23-godišnji Francuz najmlađi predsjednik fudbalskog kluba u Engleskoj

Slatka-Tajna.Eu

LONDON – Bivši prvak, a sada član trećeg razreda engleskog fudbala, Sunderland dobio je novog vlasnika, 23-godišnjeg Francuza Kyrila Louisa-Dreyfusa koji je postao najmlađi predsjednik nekog kluba u engleskom fudbalu.

Mladi Francuz je preuzeo kontrolni paket u klubu, dok će bivši vlasnik Stewart Donald zadržati manjinski udio.

“Kyrilova predanost, oštroumnost i integritet uvjerili su nas da prihvatimo njegov prijedlog”, rekao je Donald u izjavi.

“Njegova vizija i želja vraćanja Sunderlanda u vrh bila je očita od samog početka, a njegova je ponuda ona za koju smatramo da klubu daje najbolje šanse za dugoročni uspjeh i održivost.”

Kyril je sin bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louis-Dreyfusa koji je umro 2009. i švajcarske milijarderke rođene u Rusiji Margarite Louis-Dreyfus, predsjednice grupe Louis Dreyfus.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“Danas započinje novo uzbudljivo poglavlje u istoriji Sunderlanda,” rekao je mladić.

“Iako se fudbal suočava s izazovima koje treba prevladati, uvjeren sam da zajedno možemo prebroditi sadašnju oluju i postaviti čvrste temelje kako bismo klubu donijeli održiv i dugoročan uspjeh.”

Sunderland je šest puta bio engleski prvak, no posljednji put davne 1936. godine, dok je dva puta osvojio FA kup, zadnji put 1973.

Iz Premiershipa je ispao 2017. godine, a trenutačno se nalazi na sedmom mjestu “League One”, prenosi Hina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DA JE BOLJE NE BI VALJALO: Donosimo vremensku prognozu za naredna četiri dana

RASKID?: Barbara Šegetin i Damir Džumhur se ne prate na Instagramu zbog opklade