in

Sjajna Zvezda s igračem manje remizirala s velikim Milanom

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope s italijanskim Milanom rezultatom 2:2.

U sjajnoj i dinamičnoj utakmici golove za Milan su postigli Radovan Pankov (autogol), te Teo Ernandes sa bijele tačke.

Golove za Zvezdu postigli su Gelor Kanga iz penala i Milan Pavkov nakon kornera.

Ovaj rezultat je još veći s obzirom na to da je beogradski klub od 77. minuta igrao s igračem manje kada je Rebić dobio drugi žuti karton i morao da napusti igru.

Nije dobro krenulo za Zvezdu, već u sedmom minutu Milan dolazi do pogotka nakon brze kontre. Međutim, nakon VAR provjere gol Kastiljeha je poništen jer se igrač gostujućeg tima nalazio u ofsajdu. 

Pet minuta kasnije, Milan ponovo trese mrežu, ali je i ovaj gol poništen zbog igranja rukom. Nakon toga Zvezda je uspjela da se otgne i počne da prijeti Milanu, a prva veoma opasna šansa došla je u 14.minutu kada je Pankov zaprijetio glavom, ali je mreža ostala mirna.

U 19. minutu izuzetno opasna šansa za goste. Rade Krunić je uputio udarac, ali se sjajno na golu Zvezde istakao Borjan. Samo minut kasnije, Donaruma spasava Milan. U sjajnoj prilici se našao Ivanić i pokušao da zabije, ali je golman Rosonorea uspio da skine nogom.

Razigrani Ivanić je imao sjajnu šansu i u 25. minutu, kada je ponovo šutirao, a Donaruma ponovo izašao kao pobjednik.

U nastavku je viđeno još nekoliko prilika na obje strane, a onda u 42. minutu Milan dolazi u prednost. Nakon manje zbunjenosti u odbrani Pankov je pokušao da presječe jednu loptu, ali ju je nezgodno zakačio i prevario Borjana te donio prednost Italijanima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uprkos šoku zbog primljenog gola crveno-bijeli su se brzo pridigli i do kraja stvorili još nekoliko prilika, ali jisu ozbiljnije uspjeli da ugroze gol Donarume.

Nakon šest minuta igre u drugom dijelu trud Zvezde se isplatio. Ramanjoli je 51. minutu igrao rukom u kaznenom prostoru, a siguran sa bijele tačke za izjednačenje bio je Kanga.

Ipak, 10. minuta kasnije Pankov pravi novu grešku i pravi penal, koji bez ikakvih problema realizije Ernandes za novu prednost Milana.

Nakon drugog gola Zvezda je malo izgledala dezorjentisano pa je Milan uspio da napravi još par prilika u narednih desetak minuta, ali na sreću nijedna nije toliko opasna pa je rezultat ostajao nepromijenjen.

U 77. minutu Rebić dobija drugi žuti karton i ostavlja Beograđane na cjedilu, ali onda Zvezda uspijeva da se pridigne i pokuša nešto da napravi.

U drugom minutu sudijske nadoknade Zvezda vrši pritisak na gol gostiju iz kojeg dolazi do kornera. Milunović sjajno ubacuje i kao rukom pronalazi Pavkova, koji šalje loptu iza leđa Donarume te donosi Zvezdi rezultat koji daja za pravo njenim navijačima da se nadaju da crveno-bijeli u Milanu mogu nešto napraviti.

Drugi susret srpskog i italijanskog predstavnika u šesnaestini finala Lige Evrope igra se za sedam dana, 25. februara, na stadionu “San Siro”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Životni vijek u SAD skraćen za godinu tokom pandemije

U SUZAMA I PRESTRAVLJENA: Salma Hayek je doživjela traumu zbog vrućih scena sa Banderasom