in

REDEFINE MEAT: Izraelsko umjetno meso finansira krupni kapital

Slatka-Tajna.Eu

Izraelski startup Redefine Meat objavio je da je prikupio 29 miliona dolara u seriji donacija A, izvijestila je u srijedu Tech In Asia. Happiness Capital i Hanaco Ventures predvodili su prikupljanje sredstava, a pridružili su im se CPT kapital, Losa Group, K3 Ventures i Sake Borsch.

Prikupljeni kapital omogućit će kompaniji za proizvodnju alternativnih proizvoda mesu da pojačavanje proizvodnje svojih 3D “pisača” za meso kasnije tijekom godine, ali će omogućiti i proširivanje linije proizvoda kompanije te će povećati međunarodno poslovanje, navodi se u priopćenju kompanije.

“Redefine Meat se izvrsno uklapa u naš portfelj kompanija koje rade na zamjeni životinja u lancu opskrbe hranom. Uzbuđeni smo što ćemo se udružiti s kompanijom koja koristi desetljeća iskustva s digitalnim tiskom i nudi svjež pogled na način na koji će meso biti proizvedeno,” rekao je direktor CPT za kapitalna ulaganja Costa Yiannoulis za 2019.

Kompanijaa je osnovana 2018. godine i proizvodi biljne alternativne proizvode mesu, koje repliciraju okuse i teksture prirodnih mesnih proizvoda. Kompanija je 2021. godine sklopila partnerstvo s tvrtkom Best Meister za distribuciju svojih alternativnih, mesnih proizvoda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

(TBT, Mediji)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HISTORIJA JE ISPISANA: NASA-in robot ‘Perseverance’ je sletio na Mars, stigla prva slika iz kratera koji je dobio ime po općini u BiH (FOTO, VIDEO)

Preokret Ajaksa u režiji Tadića