in

Pogledajte privođenje državnog zastupnika Envera Bijedića (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Državni službenici Agencije za istrage i zaštitu priveli su predsjednika Socijaldemokrata BiH (SD) Envera Bijedića. On je jedan od osumnjičenih u okviru akcije “Rudnik” koju od ranih jutarnjih sati provode državni službenici Agencije za istrage i zaštitu, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli.

“On je osumnjičen da je rukovodio tom grupom udruživanja radi činjenja krivičnih djela. Postoje dva krivična djela koja im se stavljaju na teret”, potvrdio je za N1 Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Osim njega osumnjeno je još nekoliko osoba.

Među uhapšenim su tri osobe zaposlene u Rudniku soli i dvije u jednoj gračaničkoj privatnoj firmi.

Kako je navedeno iz Tužilaštva TK, radi se o predmetu u kojem je prethodila višemjesečna istraga ovog Tužilaštva a odnosi se na nezakonitosti prilikom namještanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više puta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora sa ovom firmom koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Šest osoba je osumnjičeno da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine uticajem, a u slučaju tri odgovorna lica iz Rudnika soli Tuzla i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

“Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti po okončanju pretresa, koji su i dalje u toku. Danas u 13 sati u sali Tužilaštva će biti održana konferencija za medije na kojoj će prisusutvovati i jedan od postupajućih tužilaca u predmetu”, saopćeno je danas iz Tužilaštva TK.

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izabran novi predsjednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara

OVAKO DVIJE GODINE POSLIJE ŠABANOVE POGIBIJE IZGLEDA NJEGOVA VIKENDICA: Komšije otkrile ko od Šaulićevih najčešće obilazi