in

OVAKO DVIJE GODINE POSLIJE ŠABANOVE POGIBIJE IZGLEDA NJEGOVA VIKENDICA: Komšije otkrile ko od Šaulićevih najčešće obilazi

Slatka-Tajna.Eu

Navršile  su se dvije godine otkako je kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao u njemačkom gradu Biefeld, kada se vraćao s nastupa za koji se kasnije ispostavilo da je bio njegov posljednji.

O njegovoj karijeri, ali i životu znalo se mnogo toga, pa tako i to da je njegova oaza mira bila u Krčedinu, gdje je imao vikendicu koju je kupio osamdesetih godina i gdje je posljednjih godina svog života provodio najveći dio svog slobodnog vremena. Pjevač je baš u ovoj kući okupljao svoje prijatelje, pravio veselja, ali i uživao u prirodi i pecao, a baš u Krčedin se dvije godine nakon  Šabanove pogibije uputila ekipa “Paparaco lova” i svojim kamerama zabilježila kako njegova vikendica sada izgleda.

-Dolazi Mihajlo najviše, Goca desetak puta. Dolaze, dolaze. Krčedin je posebno volio, kući nije odlazio – s posla, a aerodroma dođe direktno ovdje – prisjetili su se mještani ovog mjesta, koji su se uz njegove ploče i postere prisjetili njegovih antologijskih hitova i brojnih profesionalnih uspjeha te istakli da će ove uspomene čuvati dok su živi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte privođenje državnog zastupnika Envera Bijedića (VIDEO)

Jajce među naljepšim malim gradovima svijeta