in

Nazadak “zmajeva” na FIFA listi

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je za jedno mjesto na novoobjavljenoj rang-listi Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

“Zmajevi” su trenutno 56. reprezentacija na planeti sa 1.410 bodova. Od reprezentacija regiona jedino je Bosne i Hercegovina ostvarila nazadak, dok su ostale selekcije zadržale ranking koji su imale i na posljednjem popisu objavljenom u decembru prošle godine. Najbolji plasirani tim sa područja nekadašnje SFRJ uobičajeno ima Hrvatska. Aktuelni viceprvaci svijeta sada su na 11. mjestu sa 1.617 bodova. Srbija je na 30. poziciji (1.492), a “vatreni” i “orlovi” su ujedno i jedini iz okruženja među 50. najboljih. Slovenija zauzima 62. mjesto (1.379), stepenicu niže je Crna Gora (1.370), dok su učesnici narednog Evropskog prvenstva, fudbaleri Sjeverne Makedonije, na 65. mjestu.

Na vrhu popisa najboljih reprezentacija svijeta nije bilo izmjena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuListu predvodi selekcija Belgije, ispred Francuske, Brazila, Engleske i Portugala. U top deset još su Španija, Argentina, Urugvaj, Meksiko i Italija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BUDI HEJTER, BACI LAJK: Duško Tošić lajkovao Ani sliku na Instagramu pa se ubrzo predomislio

KO JE BIO PROTIV?: Budžet usvojen, ali ne jednoglasno